Срещали ли сте някъде словосъчетанието ориз от карфиол? Да, правилно прочетохте - ориз от карфиол.
В този съвет ще споделим с вас какво представлява този ориз и как можете да си го приготвите. Реално, ако се вгледате, когато нарежете много на ситно карфиола, той много наподобява зрънца ориз.
Карфиоленият ориз може да бъде много добър и по-здравословен заместител на истински ориз в много рецепти.
Сред хората, които се хранят здравословно, той става все по-известен и много хора го предпочитат пред истинския ориз. Ако сте на палео диета, имате инсулинова резистентност или просто защото не обичате класически ориз, то оризът от карфиол е точно за вас.
Оризът от карфиол се прави много лесно и не изисква много усилия. А ето и как да си го приготвите:
Има два начина за неговата направа, а именно:
- Първият начин е да настържете карфиола на едро ренде;
- Другият начин е да го смелите в чопър или кухненски робот.
И в двата случая целта е една и съща - карфиолът да бъде нарязан на много фини парчета, които приличат на оризови зърна.
Ако все пак бързате и не искате да цапате много кухненски уреди, най-добре е да го смелите в чопър, защото става много по-бързо и лесно. За целта естествено първо трябва да разполагате с хубав карфиол. След това е необходимо да го измиете и да го разделите на розички, като не махате стеблата.
След това се нарязва на средно големи парчета и част от него се поставя в кухненския робот. Важното тук обаче е, да не пълните много робота. Ако искате да се получи най-добрият карфиолен ориз, трябва да го смелите с няколко пулсации на робота, като периодично проверявайте дали сте постигнали желания резултат.
И тук идва въпросът дали ако направите повече ориз от карфиол, отколкото ви е нужен в дадения момент, можете да го замразите? Отговорът е да. Просто, след като го смелите, го разпределете в торбички. Притискат се с ръце и след това ги сложете във фризера.
С така приготвения диетичен продукти може да приготвите пица с блат от карфиол или да го използвате за гарнитура с карфиол, както и предястие с карфиол.
Коментари