Gotvach.bg»Съвети»Кога се пие протеинов шейк?

Кога се пие протеинов шейк?

Кога се пие протеинов шейк?

Стремежът към перфектната фигура е познат на повечето хора. Добрата физическа форма неимоверно носи увереност и поддържа оптималното човешко здраве.

Изваяното и красиво тяло е съвкупност от последователни стъпки и действия в дългосрочен аспект. Противно на много очаквания, физическата активност не е достатъчно средство за постигане на мечтаната форма.

Освен достатъчно ефективно физическо натоварване, се изисква и балансирано здравословно хранене. От изключително значение е тренировките да бъдат съпътствани с доставянето на полезни хранителни вещества, които да спомагат за изграждането на мускулна маса и поддържането на тонус.

Протеиновият шейк е безспорен помощник в постигането на изваяно тяло и здравословно тегло. Протеиновите шейкове служат за снабдяване на организма с допълнително количество протеини. Това цели да достави на трениращите, оптималната за тях, дневна порция протеини.

Кога се приема протеиновият шейк?

Обикновено протеиновият шейк се приема след тренировка като задължителен аспект от рутината на трениращите. След тренировка протеиновият шейк спомага предимно за изграждането на мускулна маса.

Причината за прием на протеиновия шейк след тренировки е, че по време на тренировките тялото активно се натоварва и вследствие разрушава мускулите. Мускулните поражения се възстановяват чрез приема на протеин, който спомага щетите да бъдат превърнати в натрупани мускули.

Още една причина да се приема протеинов шейк веднага след тренировка е мускулният градеж. Той обикновено продължава около ден след тренировката, а при нетренирани стига до 48 часа.

Мускулният градеж обаче е най-интензивен в първите няколко часа след тренировки. Ето защо се приема протеинов шейк, който е с бърза усвояемост от организма и се насърчава интензивно изграждане на мускулите.

Вижте и няколко идеи за:

- протеинови бонбони;

- протеинови палачинки;

- протеинови барчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати