Gotvach.bg»Съвети»Как се подреждат ордьоври?

Как се подреждат ордьоври?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
24342
Как се подреждат ордьоври?

Ордьоврите представляват предястия, които се сервират преди основните ястия. Те могат да бъдат както топли, така и студени. Често ордьоврите се бъркат със салатите, но те са съвсем различни видове предястия.

За ордьоврите е характерно, че представляват аранжирани групи от нарязани на късове или филийки най-различни продукти. Ордьоврите могат да включват сирена, кашкавали, сухи колбаси, меки колбаси, хапки, панирани продукти и др. В централна и източна Европа под ордьовър често се разбира и блюдо, което е комбинация от няколко салати и украса.

Как ще подредите ордьовъра, зависи от това какво ще съдържа той, така и от вашето въображение. Сухите мезета се нарязват много на тънко и започват да се редят отвътре навън в платото. Може да ги украсите с кашкавал, маслини, домати или краставици.

Съчетавайте ордьоврите по тип и цвят – например сухите мезета в едно плато, сирената в друго, пържени и панираните хапки в трето. Разбира се, можете да ги смесвате, за да направите ордьовъра по-разнообразен. Украсявайте ордьоврите с маслини, домати, изрязани във формата на цвета, зелени подправки или каквото ви харесва.

Вижте и няколко рецепти за ордьоври: Ордьовър от яйца, Ордьовър Добрата снаха, Пилешки ордьовър и Гъбени ордьоври.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати