Панирането на продуктите позволява да се запази не само ароматът и вкусът им, но най-вече съдържащите се в тях сокове. Така след паниране продуктите стават сочни и крехки. Това се дължи на коричката, която се образува на повърхността на основния продукт и буквално запечатва вътрешността.
Панирането на риба с галета не се различава от панирането на който и да е продукт с галета, въпреки че при панирането на риба рядко се използват галета, а се предпочита царевично или обикновено бяло брашно.
Първо трябва да нарежем рибата на порции, подходящи за паниране. Ако рибата е дълбоко замразена, тя не трябва да се чака да се отпусне напълно, защото в процеса на готвене ще стане доста жилава и безвкусна.
Рибата се потапя последователно в брашно, в разбити яйца, след това в галетата и след това отново в яйцата. След това се пържи до готовност в голямо количество силно сгорещена мазнина.
Особено подходящи за паниране са белите нетлъсти риби, като хек, мерлуза и др. Рецепти за панирана риба с галета, панирана риба с копър, както и риба Орли панирана може да откриете на нашия сайт.
Коментари