Gotvach.bg»Съвети»Каква е трайността на рома и как да го съхраняваме?

Каква е трайността на рома и как да го съхраняваме?

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
15272k
Каква е трайността на рома и как да го съхраняваме?

Ромът може да се съхранява дълго време. Срокът варира в зависимост от качеството на продукта, но обикновено е 5 години.

Въпреки това, ако напитката е произведена в съответствие с всички норми и правила и са използвани висококачествени суровини, тогава срокът на годност може да бъде удължен за неопределено време, при спазване на всички правила за съхранение.

Как, колко и къде се съхранява ром

Неотворена бутилка ром може да се съхранява десетилетия.

Смята се, че с годините ромът става само по-добре, но това се отнася само за онези марки, които не съдържат химически добавки.

Мястото за съхранение трябва да бъде изолирано от слънчева светлина. Също така трябва да обърнете внимание на температурата.

В идеалния случай е по-добре да съхранявате рома в избата или мазето, където температурата варира от +5 до +15 °C. Не се препоръчва напитката да се съхранява постоянно в хладилника поради ниските температури. Но точно преди да пиете рома можете да поставите бутилката в хладилника за кратко време, тъй като охладеният ром се счита за по-вкусен.

Не се препоръчва да държите рома на тераса. За по-добра защита от слънцето бутилките се съхраняват в кутии.

Вероятно най-важният въпрос е:

Колко дълго може да се съхранява отворената бутилка ром

Веднага след отваряне навлиза кислород, ромът се окислява и губи вкуса си. Някои качествени напитки могат да издържат до една година след отваряне.

За да запазите рома възможно най-дълго, можете да изсипете остатъците в по-малка бутилка или декантер. По този начин ще намалите обема на въздуха и скоростта на окисление.

Дори най-качествените марки ром не трябва да се съхраняват повече от една година след отваряне.

А за повече настроение разгледайте и си изберете някой от нашите коктейли с ром. Нужно е и да знаете какво върви с ром, за да го поднесете с подходящото мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати