Билковото виное вид вино, което се прави с билки, подправки или друг материал с растителен произход. Може да се направи с всякакъв вид грозде, но най-често се прави с бяло грозде.
Има много различни рецепти за вино с билки, а вкуса може да варира в зависимост от използваните билки и подправки.
Някои обичайни билки и подправки, използвани при направата на билковото вино са:
- розмарин;
- мащерка;
- градински чай;
- лавандула;
- мента;
- карамфил.
Използването на билки във виното традиционно се прави по вкусови и здравословни причини. В допълнение може да се каже, че при направата на виното могат да се използват и билки като маточина, хибискус или джинджифил.
Също така можете да оставите готовото виното да престои една нощ в хладилника с любимите ви билки и плодове. Розмарин, босилек и мащерка са някои от билковите нотки, които можете да сложите във виното.
Ще ви трябват различни билки и цитрусови плодове, които да добавите за да получите един по-нетрадиционен вкус.
Ще бъдете впечатлени от резултата, с който може да приготвите уникална Сангрия.
Коментари