Gotvach.bg»Съвети»Какви билки се слагат във виното?

Какви билки се слагат във виното?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94228875
Какви билки се слагат във виното?

Билковото виное вид вино, което се прави с билки, подправки или друг материал с растителен произход. Може да се направи с всякакъв вид грозде, но най-често се прави с бяло грозде. 

Има много различни рецепти за вино с билки, а вкуса може да варира в зависимост от използваните билки и подправки. 

Някои обичайни билки и подправки, използвани при направата на билковото вино са:

- розмарин;

- мащерка;

- градински чай;

- лавандула;

- мента;

- карамфил.

Използването на билки във виното традиционно се прави по вкусови и здравословни причини. В допълнение може да се каже, че при направата на виното могат да се използват и билки като маточина, хибискус или джинджифил. 

Също така можете да оставите готовото виното да престои една нощ в хладилника с любимите ви билки и плодове. Розмарин, босилек и мащерка са някои от билковите нотки, които можете да сложите във виното. 

Ще ви трябват различни билки и цитрусови плодове, които да добавите за да получите един по-нетрадиционен вкус.

Ще бъдете впечатлени от резултата, с който може да приготвите уникална Сангрия.

Вижте какво трябва да знаете за захарността на виното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати