Gotvach.bg»Съвети»Как се прави суши с черен хайвер?

Как се прави суши с черен хайвер?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Как се прави суши с черен хайвер?

Сушито е любима храна на много хора по света. Сушито е традиционно японско ястие, което се приготвя от варен ориз, направен на рулца, листа от водорасли, сурова риба и други морски продукти. Но суши може да се приготви не само с риба, а също така с плодове и зеленчуци, хайвер, и всякакви други съставки.

Смята се, че сушито е възникнало в резултат от нуждата на японците от правилно съхраняване на морските продукти. През 19 век японските готвачи започнали да предлагат сурова риба, подправена с оризов оцет, като постепенно ястието се е приближило към сегашния си вариант.

Едно от най-вкусните видове суши, които може да опитате, е суши с черен хайвер. За приготвянето му са ви нужни обичайните съставки - сол, кръглозърнест бял ориз (250 г), захар (4 с.л.), гореща вода (2 с.л.) черен хайвер (150 г), оризов оцет (4 с.л.) и кори нори.

Оризът се измива, залива се с вода в съотношение 1:2 и са вари на много тих огън до абсорбиране на водата. Сваля се от котлона, оставя се да се охлади леко и се залива със смес от оризов оцет, сол и захар, както и горещата вода. След това се разбърква внимателно, покрива се с влажна кърпа и се оставя да се овкуси.

Корите нори се разполагат по дължината на килимчето и с мокри ръце се разпределя ориз по повърхността. По желание може са добавите отгоре филе от сьомга, краставици или др. След това се завива на плътен цилиндър, охлажда се в хладилник за 10-15 минути и са нарязва на марки парчета.

Черният хайвер се нанася на тънък слой по повърхността на всяка порция. Поднася се със соев сос и уасаби. Още лесни и изпитани рецепти за суши може да откриете на нашата страница. Препоръчваме ви да опитате суши с рукола и авокадо и суши с риба тон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати