Gotvach.bg»Съвети»Кои са най-сладките сортове домати?

Кои са най-сладките сортове домати?

Кои са най-сладките сортове домати?

Доматът е едно от най-противоречивите растения. Докато мнозина го смятат за обикновен зеленчук, за тяхна изненада се оказва, че доматът е плодно растения с редица характеристики на плодовете.

Едно от свойството на домата като плод е именно сладостта. В доматите има захарно съдържание, което зависи пряко от техния сорт. Други фактори, влияещи върху сладостта на плодовете, са вида на почвата и използваните торове при отглеждане.

Ето кои са най-сладките сортове домати:

Сладък фонтан

Сортът сладък фонтан са вид хибридни сладки домати, които обикновено се отглеждат в оранжерия. За тях характерно, че се нуждаят от упора. Средното тегло на зърната достига 20 г.

Сладка среща

Този сорт сладки домати има повишено захарно съдържание в състава си. Те растат под формата на храсти, като за тяхното отглеждане е препоръчително да се направят опори.

Розов домат

Друг сладък сорт домати е розовият домат. При този сорт плодовете стават сравнително големи и могат да достигнат тегло до 1 кг. Имат приятен и сочен вкус, както и висока плодовитост.

Кралска камбана

Плодовете на този сорт наподобяват ягоди. Доматите кралска камбана имат месести и червени цветове. Тези домати имат сладък вкус, непретенциозни са за отглеждане и се адаптират добре към климатичните промени.

Сладък морски зърнастец

Друг сладък сорт домати е сладкият морски зърнастец. Той е хибриден сорт домати, който може да се отглежда в оранжерии или навън. Храстите на домата не достигат размери на 1 метър и плодовете узряват сравнително рано.

Вече знаете кои са най-сладките сортове домати и може да си направите с тях:

- сочна доматена салата;

- доматена супичка;

- сладко от домати;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати