Как да проверим истински ли е кашкавалът?

Как да проверим истински ли е кашкавалът?

Изрично е да ви повтаряме, че продуктите с растителни мазнини, не са полезни за здравето ви, това вие отлично знаете това. Но как да се спасите от вредните растителни мазнини, когато недобросъвестни производители ги влагат в продуктите си без да го обозначават, просто защото са много по-евтини.

Има няколко трика, които ще ви помогнат да разпознаете дали закупеният кашкавал е истински, т.е. от краве мляко. Така, ако откриете, че в него има растителни мазнини, ще знаете никога повече да не купувате от същия производител.

Едно от първите неща, по които може да познаете истинския кашкавал от този с палмови мазнини, е допирът. При допир фалшивият кашкавал е доста по-мек, защото при него процесът на зреене доста е съкратен. Кашкавалът с палмови мазнини има наситено жълт цвят, докато при истинският кашкавал цветът не е толкова наситен.

Може да тествате кашкавала с изстуден в хладилника нож. Кашкавалът със стайна температура се реже със студен нож. Ако по него останат мазнини, той най-вероятно е фалшив, защото растителните мазнини са се разтопили от стайната температура, докато млечните не.

Лесно ще познаете дали кашкавалът, който сте си купили е истински, ако направите с него принцеси с кашкавал. Кашкавалът с растителни мазнини няма да се запече, той ще се разтопи и буквално ще изчезне пред очите ви.

Същото важи и когато се опитате да приготвите кашкавал пане с кашкавал с растителни мазнини. Дори след предварително замразяване, той ще се разтече и няма да се панира.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати