Кои подправки премахват лошия дъх?

Кои подправки премахват лошия дъх?

Лошият дъх е оплакване, което се среща както при жените, така и при мъжете. Може да се дължи на лоша орална хигиена, тютюнопушене, злоупотреба с алкохол консумация на определени храни. Понякога лошият дъх може да е признак и за заболявания на зъбите, дихателните пътища, диабет и др.

Любопитен факт е, че в борбата с лошия дъх освен спрей за уста, освежаващи бонбони и дъвки можете да използвате и някои подправки. Положителен ефект ще постигнете, ако просто сдъвчете едно зърно карамфил. Местете го в устата, си докато отделеното от него вещество подейства. След това го отстранете.

Ако нямате карамфил, използвайте пресни листенца от копър или магданоз. Сдъвчете няколко от тях и ще се почувствате по-освежени. При лош дъх можете да сдъвчете и няколко зрънца от кардамон след хранене. Това ще ви предпази и от кариес.

Канелата също има благотворно действие при неприятен дъх, дължащ се на проблеми с венците. Тя оказва положителен ефект заради антибактериалното си свойство.

Както вече споменахме, лошият дъх може да е признак и за сериозно заболяване. Ето защо ако забележите, че този проблем, често присъства в живота ви, а заедно с него са налице и други обезпокоителни явления като кървене на венци, зъбобол, се обърнете към медицинско лице.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати