Gotvach.bg»Съвети»Как се вари амарант?

Как се вари амарант?

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
16272k
Как се вари амарант?

За една чаена чаша амарант ще ви трябват 3 чаши студена вода.

Преди употреба семената, трябва да се измият, но тъй като зърната са малки, ще ви трябва най-ситното сито.

Измиването на семената по друг начин, например като ориз, ще бъде проблематично, тъй като семената от амарант плуват на повърхността на водата.

Поставете семената в тенджера, добавете вода и оставете да заври. По-добре е веднага да покриете тенджерата с капак, защото зрънцата изплуват на повърхността и могат да „изстрелят“ нагоре.

Каша от амарант се готви доста дълго: след като заври, трябва да я оставите на слаб огън за 30-40 минути.

Може да сготвите каша от амарант в кокосово или бадемово мляко. Или може да сготвите амаранта в гъбен или рибен бульон и да го сервирате с месо или риба като гарнитура.

Може да вземете не три, а две чаша вода, гответе амаранта за 25 минути и след това го оставете без капака. Тогава вместо варена каша ще получите ронлива, подобна на външен вид кускус или киноа. Може да се използва за салата Табуле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати