Gotvach.bg»Съвети»Как да сгъстим доматен сос?

Как да сгъстим доматен сос?

Georgi MarinovGeorgi Marinov
Новак
2
Как да сгъстим доматен сос?

Ето как да сгъстим доматен сос:

Доматеният сос е основна съставка в много кухни, но понякога може да стане твърде течен. За щастие има няколко лесни начина да го сгъстите, като запазите вкуса и текстурата му.

Конкретни начини за сгъстяване на доматен сос:

Редуциране чрез готвене

Оставете соса да къкри на слаб огън без капак, за да се изпарят излишните течности. Това е най-естественият метод, който също така концентрира вкуса.

Добавяне на доматено пюре

Доматеното пюре е сгъстен вариант на домати, който моментално придава по-плътна текстура и подсилва вкуса.

Сгъстяване с нишесте

Смесете 1 супена лъжица царевично нишесте с малко студена вода и го добавете към соса, като бъркате постоянно, докато се сгъсти.

Добавяне на настъргани зеленчуци

Моркови, тиквички или картофи, настъргани и добавени към соса, не само го сгъстяват, но и обогатяват аромата му.

Пюриране на част от соса

Използвайте пасатор, за да пасирате част от соса и го върнете обратно в тенджерата. Това ще придаде кремообразна текстура.

Допълнителна полезна информация

- Подправките са важни: При сгъстяване на сос от домати чрез редуциране вкусът става по-интензивен. Ако е нужно, коригирайте солта и подправките;

- Избягвайте брашно: То може да промени вкуса и текстурата, като направи соса тежък;

- Използвайте правилния вид домати: Доматите от сорт "Рома" или "Сан Марцано" са по-месести и идеални за сосове;

Следвайки тези техники, ще получите перфектния доматен сос за вашето ястие!

Вижте още за приготвянето на пепър сос и се научете най-накрая да правите свестен сос за пица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен
.