Gotvach.bg»Съвети»Как се замразява суфле?

Как се замразява суфле?

Как се замразява суфле?
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см - зелен
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см - зелен
5.90 лв.

Суфлето е едно от онези изискани ястия, които впечатляват с лекота и въздушна текстура. Но понякога времето не стига за приготвяне в последния момент, особено когато подготвяте вечеря за гости или празнично меню.

Добрата новина е, че суфлето може успешно да се замрази — както в суров вид, така и след изпичане. В тази статия ще ви покажем как да го направите правилно, без да жертвате вкуса и лекотата му.

Как да замразите сурово суфле

Ако искате най-близък до прясно приготвения резултат, най-добре е да замразите суфлето преди печене. Ето как:

- Пригответе суфлето според рецептата си, като разбъркате всички съставки и изсипете сместа във формички за суфле.

- Покрийте формичките плътно с фолио или стреч фолио, като внимавате да не намачкате пухкавата смес.

- Замразете формичките, като първо ги оставите във фризера за около 2-3 часа, докато суфлето се втвърди. След това може да ги поставите в плътни торбички за замразяване, за допълнителна защита от ледени кристали.

- Етикетирайте торбичките с дата и вид на суфлето. Препоръчително е да използвате замразеното суфле до 1 месец за най-добър вкус.

Как да го изпечете

Извадете го директно от фризера и го сложете в предварително загрята фурна. Печете суфлетата малко по-дълго от времето, посочено в рецептата (прибавете около 5-10 минути), докато суфлето бухне и придобие златиста коричка.

Как да замразите изпечено суфле

Възможно е да замразите и вече изпечено суфле, но имайте предвид, че текстурата му ще бъде малко по-плътна след размразяване.

Оставете суфлето да изстине напълно на стайна температура.

Увийте го добре в алуминиево фолио или поставете в херметически съд.

Замразете за срок до 1 месец.

Как да го претоплите

Размразете суфлето в хладилника за няколко часа или за една нощ. След това загрейте във фурна на 160°C за около 10-15 минути. Може да покриете с фолио, за да не изсъхне.

Малки тайни за успех

- Не препълвайте формичките — суфлето има нужда от място, за да бухне;

- Работете бързо с готовата смес, за да не спадне преди замразяване;

- Използвайте индивидуални порции — така размразяването и печенето ще е много по-удобно.

Вижте още всички наши идеи за шоколадово суфле. А знаете колко вкусни се получават зеленчуковите суфлета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен