Каква е разликата между царевичен грис и царевично брашно?

Каква е разликата между царевичен грис и царевично брашно?
Снимка: gotvach.bg

Зърната на царевицата не съдържат глутен, което прави царевичните продукти изключително подходящи за употреба от хора, които страдат от глутенова непоносимост, т.нар. цьолиакия. Но царевичните продукти, в т.ч. Царевичното брашно и царевичният грис се търсени не само по тази причина, а и заради факта, че те имат много по-ниско съдържание на мазнини, спрямо житото, не съдържат холестерол и са чудесно средство за превенция на натрупването на наднормено тегло, както и развитието на сърдечно-съдови заболявания.

Често обаче домакините стоят объркани пред рафта с брашна и не знаят какво да купят - царевично брашно или царевичен грис, за да приготвят любимия си качамак. Те също така не знаят каква е разликата между царевичното брашно и царевичния грис.

За тяхно успокоение веднага ще уточним, че на практика разлика между царевичния грис и царевичното брашно на практика няма. Става дума за един и същ продукт, който се произвежда чрез смилане на царевицата. В зависимост от големината и текстурата на получения резултат говорим за грис или брашно. Царевичното брашно има фина, прахообразна текстура, докато царевичният грис е доста по-едър в сравнение с него. И въпреки че и двата продукта са подходящи за паниране и приготвяне на качамак, ние бихме ви препоръчали в тези случаи да използвате царевичен грис, защото с него се борави по-лесно и опасността от появата на бучки е доста минимална.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати