Питки джоб са много вкусни, а най-добре е да си ги приготвим в домашни условия, вместо да залагаме на готовите вредни питки, в които не знаем какви съставки има. За да си направите джоб от тесто, първо трябва да замесите тесто.
Предлагаме ви базова рецепта, необходимите продукти за която са 3 ч.ч. брашно, половин пакетче прясна мая, 450 мл топла вода, 1.5 ч.ч. захар, 1 с.л. олио, 1 ч.л. сол. От всички тези продукти замесете тесто, като единствената особеност е да смесите предварително маята с малко то топлата вода.
Оставете тестото на топло място да втаса, докато обемът му се удвои. Разделете полученото тесто на 8 питки и разточете всяка една на питка. Оставете да втасат около половин час. Загрейте фурната на 250 градуса, сложете 3 питки на скарата на печката.
Печете само 5 минути, защото питките джоб не бива да се препичат. Извадете ги от фурната и покрийте с леко навлажнена кърпа. Повторете процедурата и с другите питки. Получените питки се надуват като балони, а отвътре са кухи. Напълнете джобовете с какъвто пълнеж пожелаете.
Коментари