Мнозина от нас огладняват само при мисълта за сочно свинско рагу, докато други не могат да свържат това ароматно ястие със свинско месо с някоя конкретна рецепта. Затова днес ще дадем отговора на въпроса какво е свинско рагу.
Според дебелите кулинарни книги рагуто е едно от емблематичните ястия на Френската кухня. То представлява смес от различни видове месо и зеленчуци, като на външен вид изключително силно наподобява гювеч.
При приготвянето на свинско рагу или телешко рагу се използва запържване, задушаване и запичане на месото за постигане на съвършения вкус.
Тук е моментът да отбележим, че рагу не се прави само от свинско или от телешко месо, но също от агнешко и овче месо, птици и дивеч. Също така се използват свежи зеленчуци по избор.
В една от най-любимите ни рецепти за свинско рагу със зеленчуци, се използва качествено свинско месо, което се запечатва на тиган, след което се задушава със зеленчуците до омекване. Задължително е месото да бъде нарязано на проционни парчета, по-дребни по възможност.
Както и да решите да приготвите свинското рагу, не бива да забравяте, че според строгите изисквания на кулинарите в процеса на обработка рагуто трябва да остане само на мазнина. Задължително е всички съставки - месо и зеленчуци, да са доведени до пълна кулинарна готовност, без това да се отрази на техния вид или свежия им аромат.
Неофициално мнозина наричат рагу и костите на животното, от които е отделено почти цялото месо. Обикновено в търговската мрежа се предлагат кости от обезкостения врат с останало малко месце по тях, от които могат да се приготвят уникално вкусни супи, боб с рагу или да се свари богат бульон.
Коментари