Малцина за онези, които не огладняват само при мисълта за добре препечена и хрупкава пилешка кожа. А късметлиите дори са имали възможността да опитат различни специалитети, като фалшиво пълнено пиле, пълнена пилешка кожа и дори пълнена кожа от пилешки бутчета.
Освен много вкусни, тези ястия са и много ефектни, а като за капак, не се и приготвят толкова трудно. Дори и хора с малък стаж в кухнята могат да се справят с предизвикателството да одерат пиле.
И така, да преминем към въпроса как точно се дере пиле.
Първото, което трябва да решите е, какво точно ще приготвяте, за да прецените дали да оставите бутчетата и крилцата на пилето.
Ако правите пълнено фалшиво или обезкостено пиле, то тогава спокойно може да оставите крилцата и бутчетата. В такъв случай обезкостяването и дрането на пилето започват първо с внимателно отделяне на кожата от месото в областта на шията или трътката.
Може да си помогнете в свалянето на кожата с остър тънък и дълъг нож, с който да срежете най-упоритите ципи. Ако желаете да запазите крилцата, като стигнете до тях ги остранете от ставите и внимателно продължете процеса по сваляне на кожата от гърдите и гръбнака на пилето.
С бутчетата може да процедирате по същия начин - отстранете ги от гърба и ги запазете цели.
В случай, че не искате да запазите целите крилца, направете малки разрези в основата им и ги отстранете, а дупката зашийте при пълненето на кожата. Кожата от бутчетата е лесна за сваляне.
Кожата на одраното пиле съхранявайте в съд с топла вода, докато стане време да я пълните с плънка по избор.
Коментари