Пицата е едно от най-класическите и любими ястия, което изкушава малки и големи. Топла, хрупкава и с невероятна плънка – всеки може сам да си я приготви вкъщи и така тя ще е много по-апетитна и полезна от замразените полуфабрикати от магазина. Един от най-важните моменти в приготвянето на любимата пица е печенето.
За да си спестите проблемите с отделянето на пицата от тавата, сложете хартия за печене на дъното на съда. Леко набрашнете хартията и сложете пицата отгоре. За да постигнете леко хрупкава, но не прекалено твърда пица, трябва да я печете на умерено загрята фурна – около 180 градуса.
Продължителността на печенето е около 15 минути, като преди да извадите пицата леко я повдигнете от единия край и погледнете от долната ѝ страна. Трябва да видите, че пицата на места е потъмняла леко до златисто-кафяв цвят. Другото, което е много важно, е блатът за пицата да бъде много тънък, за да важат горните правила – истинската италианска пица е тънка и леко хрупкава.
Преди да изпечете пицата е важно да изберете правилната рецепта за пица. Затова препоръчваме да разгледате тези рецепти за пица: пица Капричоза, пица Неаполитана или любимата пица Маргарита.
Вижте и тайните на сочната домашна пица и разберете кое брашно е най-доброто брашно за пица.
Коментари