Gotvach.bg»Съвети»Как да овкусим свински пържоли?

Как да овкусим свински пържоли?

Как да овкусим свински пържоли?

Има различни начини за овкусяване на свинските пържоли, а това зависи и как ще ги приготвяме впоследствие. В повечето случаи се прави марината с цел да предаде на хранителния продукт по-добър вкус, аромат и крехкост.

При мариноването са известни два вида маринати - мокри маринати и сухи. Всяка марината би трябвало да съдържа киселина, олио и/или подправки. Благодарение на тях месото става крехко.

Използването на соев сос, босилек, магданоз, чесън, черен пипер, сол придават още по-добър вкус на свинските пържоли.

Използването на алкохол – ракия, коняк, водка и други също е добра идея, защото така месото се овкусява и става доста ароматно при кулинарната обработка.

За да се получат добре овкусени свински пържоли, е необходимо подправките, който сме си избрали, да се смесят заедно в купа, а после да се накиснат вътре готовите пържоли.

Сухи маринати се държат не повече от 24 часа в хладилника, като нарязаното месо се обърква с подправките – сол, черен и червен пипер, синап, босилек, риган.

Пържолите, престояли в марината, стават по-крехки, а тези с мократа марината - и по-сочни.

Ето и рецепти за овкусяване на свински пържоли.

Пържоли с вино - а необходимите съставки за маринатата са следните -лук, чесън, вино, олио, сол,пипер, дафинов лист и масло. Самотомариноване на свинските пържоли става, като почистваме пържолите от ципите и им правим разрези от двете страни, преди накисването им в маринатата.Това се прави за да може да попие самата марина в месото.

След като сме си нарязали всичко на ситно и сме добавили мокрите съставки, поливаме пържолите и дръжте в хладилник 12 часа.

Вадят се пържолите, като се запазва марината, с цел след това да добавим маслото и да полеем пържолите .

В тиган ги изпържваме по 1 минута от двете страни за леко запържване, по 2 минути за средно изпържване, по 4 минути – за добре препържени пържоли.

И вече тук към останалата маринатата прибавете 60 мл вода, парченцето масло и варете, докато сместа остане на половина. Така ще получите вкусен сос от марината за свински пържоли. Пържолите се заливат със соса и се поднася с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати