Gotvach.bg»Съвети»Какво е рибица?

Какво е рибица?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
24342
Какво е рибица?

Транжирането на прасето е подчинено на деветте основни части от него, които се разделят внимателно една от друга. Това са свински врат, главата, бонфилето, котлетът, контрафилето, горен и долен свински бут, свинска плешка и свински гърди.

При готвенето на свинското месо е много важно да се знае коя част от коя част на прасето идва и по-какъв начин е най-добре да се приготви – печено, бавно задушено, на скара или пържено. Свинската рибица е сред частите на прасето, която се води първокачествено месо.

Рибицата е позната още като котлет. Това е месо с мускулна тъкан, която е разположена на гърба, веднага след месесестата тъкан на врата. Рибицата обхваща онази част на тялото на прасето, която се намира над ребрата и стига до средата на гърба. Обхваща и частта на прилежащия гръбначен стълб. От рибицата се правят невероятно вкусни и крехки пържоли, както и всякакъв вид ястия.

Процентът на мазнините в месото на рибицата е много нисък, а влакната на месото може да се видят с просто око. Това месо е крехко и сочно, което го прави една от най-предпочитаните части на прасето. Може да запечете месото от рибица и само на тиган, защото пак ще бъде много вкусен.

Предлагаме ви няколко много вкусни рецепти с рибица: Мариновани пържоли от рибица, Печена свинска рибица и Свинска рибица с плънка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати