Запича или разхлабва царевицата?

Запича или разхлабва царевицата?

Имали някой, който да не обича царевица, особено през летния сезон? Освен че е много вкусна, царевицата съдържа и редица витамини, сред които витамин А, витамин Е, витамин С и витамин В.

Също така царевицата е богата на много минерали. Тя е много полезна храна и има много здравословни свойства за организма. Хубаво е да се консумира царевица често. Препоръката на специалистите по хранене е тя да се консумира редовно, но не в много големи количества.

Царевицата може да се консумира сварена, печена, задушена, както и в редица салати и ястия с царевица.

Полезни свойства на царевицата са много и най-различни. Консумацията на царевица подобрява храносмилането, предпазва сърдечно-съдовата система, стимулира мозъчната дейност, регулира кръвната захар, пречиства организма от токсините, които са се натрупали, укрепва имунитета, нормализира метаболизма, удължава живота, предотвратява затлъстяването.

Царевицата е подходяща при деменция, полезна е за зъбите, при анемия, подходяща е за отслабване и дори подобрява зрението.

Много хора се притесняват отстомашен дискомфорт след консумацията на царевица, затова се питат запича или разхлабва царевицата.

Царевицата съдържа много фибри. Тя има благоприятен ефект върху храносмилателната система на човек. Тя се препоръчва при запек, защото, както казахме вече, царевицата подобрява храносмилането.

Царевицата има разхлабващо действие. Тя подпомага перисталтиката на червата.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати