Кивито разхлабва или запича?

Кивито разхлабва или запича?
Снимка: gotvach.bg

Родината на кивито е Китай. Кивито съдържа много витамини. В него се срещат огромни количества витамин C. Също така в кивито се съдържат желязо, цинк, магнезий, калций, витамин B, витамин А, витамин К и други.

Кивито е много полезен плод за поддържане на добро здравословно състояние. То се консумира веднага след като се обели.

Въпреки че кивито е богато на редица витамини и минерали, то трябва да се консумира с внимание, защото кивито може да е причина за една от най-силните хранителни алергии.

Лекари и специалисти по хранене препоръчват да включите в менюто си киви, ако страдате от хронична умора, високо кръвно налягане, анемия, проблеми с костите, храносмилателни проблеми, депресия. Консумация на киви се препоръчва и при грип, силно физическо натоварване, дихателни проблеми, склонност към образуване на кръвни съсиреци.

Ако нямате алергия към кивито, то го консумирайте колкото се може по-често, защото кивито намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, инфекции. Предвид малкото калории, които се съдържат в кивито, то е препоръчително и за хора, които искат да отслабнат или страдат от различни храносмилателни проблеми.

Кивито има изразени разхлабващи свойства, затова се препоръчва на хора, които страдат от запек. Честата употреба на този плод има благоприятно въздействие върху целия организъм.

Кивито се използва и в домашната козметика. Поради съдържанието си на витамин А, то е идеално за кожата. Не се препоръчва да се яде киви от хора страдащи от бъбречни заболявания, язва или гастрит.

Рейтинг

3.5
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати