Как се прави айсинг?

Как се прави айсинг?
Снимка: gotvach.bg

Айсингът или познат още като белтъчена глазура е сладкарско изделие, което се използва за направата на сладкиши и за декориране на такива.

За направата на айсинга са необходими три продукта, а именно: прясно изцеден лимонов сок, пресята пудра захар и белтъци от яйца. По желание можете да си направите и цветен айсинг, но за целта ще ви е необходима и хранителна боя в цвят по избор.

Първата стъпка за перфектния айсинг е да се разбият белтъците заедно с лимоновия сок. На един белтък се слагат по 2 капки лимонов сок. След това при непрестанно бъркане постепенно се добавя пудрата захар до плътното сгъстяване на айсинга.

Целта е да се получат от сместа връхчета, които да не падат. В зависимост от желаната плътност на глазурата, контролирайте гъстотата, като за целта, ако желаете да бъде по-гъста добавяйте пудра захар, а ако желаете да е по-рядка - капки прясно изцеден лимонов сок.

Полученият айсинг може да бъде използван за шприцоване и декориране, както и за "лепило" за прибавяне на малки фигури към торти.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати