Gotvach.bg»Съвети»Как се правят духчета от целувки?

Как се правят духчета от целувки?

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
873
Как се правят духчета от целувки?

Има едни малки хрупкави удоволствия, които се приготвят от белтъчен меренг и са любими на малки и големи. Това са така познатите ни целувки.

Как обаче да ги направим да са по-забавни, различни и интересни? Като им придадем разнообразни форми и цветове.

Ако сте решили на празника Хелоуин да изненадате своите деца и гости с духчета от целувки, ето как бихте могли да ги приготвите:

Необходими са ви белтъци, пудра- или кристална захар и капки лимон. За да направите очички на вашите мили приятели духчета, може да използвате зрънца от плод или черен сусам. Добре би се получило и с черен фондан или сладкарска боя.

Ето и пропорциите:

Белтъци-4 бр.

Захар-200 г.

Сол-1 щипка

Лимонов сок-2 капки

Първо и най-важно условие, за да направите перфектен меренг, е да работите със съвършено сухи приставки на миксера, купата, в която ще разбивате, да не е влажна и в самите белтъци да няма остатъци от жълтък или капки течност.

За идеални резултати разбивайте на водна баня при ниска до умерена температура. В началото пуснете миксера на ниски обороти разбивайки белтъците с щипка сол. Постепенно увеличете оборотите на максимум, като щом видите, че се сгъстяват и побеляват, започнете да добавяте захарта на части. Сместа ще стане гъста, лъскава и пухкава.

Този твърд сняг от белтъци напълнете в пош с гладък, неназъбен или накъдрен накрайник.

Шприцовайте по следния начин, оставяйки разстояние между отделните целувки в две тави покрити с хартия за печене тави.

Направете кръг, който да ви служи за основа, изпълнете го и в него с лек натиск шприцовайте още смес бавно, повдигайки шприца нагоре, за да се издължи и завърши с остро връхче. Това ще е формата на духчетата.

А за да им вдъхнете живот, сложете внимателно с пинсета очичките. Ако ще ползвате сладкарска боя или фондан, оставете тази работа за накрая, когато вече са готови и изстинали (фондан може да залепите за целувката с малко белтък).

Печенето се осъществява по следният начин:

Загрейте фурната до 100-120 градуса и пъхнете тавите, без да отваряте повече вратичката. Така сушете духчетата от целувки 3 часа, след това изключете фурната и ги оставете вътре за още 3 часа или до следващият ден. Не отваряйте вратичката в никакъв случай преди това.

Готовите духчета от целувки може да украсите и още по ваше въображение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен