Ореховата панировка е много подходяща при приготвянето на сирене пане, рибни хапки или пилешки филенца.
За да я направите,е необходимо само да имате в наличност яйца, галета и - разбира се, смлени орехи.
Галетата и орехите трябва да са в съотношение 1:2. Например 50 г галета и 100 г орехи.
Продуктите, които ще панирате, трябва да се потопят в разбито яйце, после да се овалят в сместа от орехи и галета и пак в яйце, след което да се изпържат.
Предлагам ви една много лесна и вкусна рецепта за хапки сирене с орехова панировка, която може да приготвите за мезе през предстоящите празници.
Нужни са ви:
Сирене - 300 г
Яйца - 3 бр.
Орехи - 100 г
Галета - 50 г
Олио
Яйцата се разбиват, а орехите се смилат и смесват с галетата. Сиренето се нарязва на хапки и се потапя последователно в яйце, сместа от орехи и галета и отново в яйце.
Хапките се пържат в силно загрято олио до получаване на златист цвят, след което се изваждат върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината.
Това мезе се приготвя много бързо и може да го направите както за семейството си, така и в случай на посещение от неочаквани гости.
Необходимите продукти са малко и са налични почти във всеки хладилник.
Коментари