Един от проблемите на приготвяне на тестени храни е, че всичко е идеално, докато не дойде време за разточване и печене.
Дълго време съм се борила с тестото и колкото и да обичам тестените изделия, винаги съм се чудила: Дали този път ще се получи?
Всъщност, както всичко в живота, тайната е пред нас, стига да успеем да я видим, всичко сложно се оказва много просто, само ако знаем начина.
Тайната на идеалното разточване и печене на питка, сиренка и въобще приготвянето на всяко друго тесто за любимо тестено ястие, се крие в една обикновена съставка, и това е оцетът.
Една-две (зависи от количеството) супена лъжица оцет, добавена в сместа за тесто, би сътворила чудеса с вашето тесто.
Добавяйки оцет, можете свободно да разточвате както пожелаете тестото безпроблемно, както и да сте сигурни, че не би се напукало, поставяйки го във фурната. Опитайте този съвет при точене и печене.
Аз лично използвам ябълков оцет, но съм опитвала и с винен, и отново има чудесен резултат. Надявам се да съм помогнала и да зарадвате себе си и хората около вас с вкусотийки, приготвени безпроблемно
Коментари