Как да си приготвите отвара от лук?

Как да си приготвите отвара от лук?

За приготвяне на отвара от лук използвайте люспи от златист или червен лук. Този зеленчук е много богат на:

- Минерали (калций, желязо, йод, фосфор, магнезий, натрий и др.);

- Антиоксиданти;

- Витамини (групи B, PP, C, A, E) кверцетин летлив флавоноиди.

Благодарение на този богат състав луковият бульон има антиалергични свойства. Използва се за предотвратяване на съдови- и сърдечни заболявания.

Отвара от люспи на лук може да се използва за предотвратяване на остри респираторни инфекции в есенно-зимния период.

Ползите за тялото от отварата от лук са много и не се изчерпват само с гореописаните. Лучената отвара може да се приготви по различни начини.

Представяме ви най-разпространеният начин на приготвяне на отвара от лук.

Необходими са ви:

Люспи на стар лук - 5 с.л.

вода - 600 мл

Изсипете лучените люспи във водата. Сложете да заври на бавен огън. Седем минути след началото на завирането ще са достатъчни за приготвяне на лечебната отвара от лук.

След това я оставете на стайна температура. Щом изстине, тя е готова.

Можете да я прецедите през цедка или марля и да използвате по предназначение.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати