Gotvach.bg»Съвети»Гответе икономично и бързо с тенджера под налягане

Гответе икономично и бързо с тенджера под налягане

Гответе икономично и бързо с тенджера под налягане
Снимка: Niki Zhelyazkova

Искате ли да нахраните вкусно семейството и гостите си, без да прекарвате половината от живота си в кухнята? Тази статия е точно за вас.

Готвенето, разбира се, е най-вече задължение на жените. Днешните домакини, които съчетават домакинската работа с работата, искат да отделят възможно най-малко време за класове за готвене, но така че да не се влияят качеството и вкусът на приготвените домашни ястия. Тук ще ви помогне помощта на тенджера под налягане.

Варенето в тенджера под налягане е широко разпространен и полезен начин. Този вид съдове са съществували още по времето на нашите баби. Има обаче няколко съществени причини, поради които те не са се наложили. Едно от тях е недоверието към сложните уреди, които при повишаване на налягането са издавали свистене от излизането на парата, а друга е трудната манипулация, която е отблъсквала много домакини.

В днешно време модерните алуминиеви тенджери под налягане са напълно безопасни и лесно се обслужват.

Същността на работата на това устройство директно идва от името - този силен и надежден контейнер изисква много по-малко време за готвене, отколкото друг различен дизайн. Това е като същия вълшебен трик, благодарение на който тенджерите под налягане готвят, варят, пара и обработват храна по различни начини за много по-малко време, отколкото други съдове за обработка и готвене на продукти.

И така - тенджерата под налягане ще свари месото само за половин час, а суровите картофи, добавени към месото, ще бъдат сварени за 10 минути. Също така ще ви помогне да готвите храна, в която всички витамини и хранителни вещества са най-добре запазени. Те ще помогнат за запазване на естествения мирис и вкус на продуктите по време на готвене. Тези уреди са лесни за поддръжка и експлоатация.

Зеленчуците, приготвени от тенджера под налягане, са съчетание от яркост и насищане. Имат толкова богати цветове, че ще пожелаете да ги изядете веднага!

Продуктите в тенджера под налягане се готвят много по-бързо.

Картофите се готвят за 5–8 минути, вместо за 20–30 минути в обикновен тиган, грахът - за 10–15 минути, вместо 60–90 минути, месото - 25–30 минути, вместо 60–80 минути.

В тенджера под налягане можете да готвите, задушавате и готвите храна на пара. В такава храна витамините, вкусът, ароматът и дори цветът на продуктите се запазват по-добре.

Креолски ориз в тенджера под налягане

250 г ориз

1 литър вода или бульон

1 с л горчица

1 с л оцет

3 с л слънчогледово (или маслиново или царевично) масло

2 домата

2 твърдо сварени яйца

1 лук

нарязан магданоз

черен пипер

сол

Гответе креолски ориз в тенджера под налягане. Оставете да изстине. Пригответе соса от смес от горчица, оцет, растително масло, сол, черен пипер. Сложете ориз в приготвения сос. Сложете в слайд купа за салата. Нарязваме лука, билките. Нарежете доматите и яйцата на кръгчета, гарнирайте ориз с тях. Поръсете с нарязани билки.

Говежди медальони в горчица

плоски парчета говеждо месо - 4 бр.

лъжици горчица - 6 с.л.

масло - 70 г

пресни гъби - 250 г

заквасена сметана - 0.5 ч.ч.

Посолете медальоните със сол и черен пипер, намажете с горчица. Запържете в тенджера под налягане в олио, сложете гъбите, изсипете заквасена сметана, затворете капака и оставете да къкри 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати