Всички обичаме шоколад. За съжаление предлаганите в магазините шоколади обикновено не са толкова истински.
За щастие той е изключително лесен и бърз за правене. Вкусът му е много по-добър от всеки шоколад, който можете да закупите.
Шоколадът съдържа полифеноли, а тези антиоксиданти са особено важни за младият ни вид и продължителността на живота.
Яденето на храни с високо съдържание на полифеноли смалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Също така помагат на тялото за предпазването му от хронични заболявания.
Най-добрата новина е, че какаото е един от най-богатите природни източници на това вещество. Шоколадът не изглежда толкова вреден сега нали?
С тази рецепта за домашен шоколад можете да правите шоколадови блокчета, шоколадови бонбони или каквото си пожелаете с подходящата форма за това.
За направата му ще са ви нужни ½ ч.ч. какао на прах, ½ ч.ч. разтопено кокосово масло, 1-2 с.л. мед, ½ ч.л. ванилова есенция.
В купа на водна баня смесете всички съставки и разбъркайте добре до получаването на еднородна смес.
Получената смес за домашен черен шоколад може да изсипете в каквато форма имате под ръка - най-добре е във форми за шоколад или в различни форма за лед.
Дръжте черния шоколад в хладилника, докато стегне.
Вашият домашен черен шоколад е готов.
Коментари