Gotvach.bg»Съвети»Как се прави домашен черен шоколад?

Как се прави домашен черен шоколад?

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
815
Как се прави домашен черен шоколад?
Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл
Качество без компромис:
Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл
15.00 лв.

Всички обичаме шоколад. За съжаление предлаганите в магазините шоколади обикновено не са толкова истински.

За щастие той е изключително лесен и бърз за правене. Вкусът му е много по-добър от всеки шоколад, който можете да закупите.

Шоколадът съдържа полифеноли, а тези антиоксиданти са особено важни за младият ни вид и продължителността на живота.

Яденето на храни с високо съдържание на полифеноли смалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Също така помагат на тялото за предпазването му от хронични заболявания.

Най-добрата новина е, че какаото е един от най-богатите природни източници на това вещество. Шоколадът не изглежда толкова вреден сега нали?

С тази рецепта за домашен шоколад можете да правите шоколадови блокчета, шоколадови бонбони или каквото си пожелаете с подходящата форма за това.

За направата му ще са ви нужни ½ ч.ч. какао на прах, ½ ч.ч. разтопено кокосово масло, 1-2 с.л. мед, ½ ч.л. ванилова есенция.

В купа на водна баня смесете всички съставки и разбъркайте добре до получаването на еднородна смес.

Получената смес за домашен черен шоколад може да изсипете в каквато форма имате под ръка - най-добре е във форми за шоколад или в различни форма за лед.

Дръжте черния шоколад в хладилника, докато стегне.

Вашият домашен черен шоколад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен