Как да почистване индукционен котлон?

Как да почистване индукционен котлон?

Как да почистване индукционен котлон?

Почистването на индукционните котлони е лесно и отнема малко време.

Съществува голямо разнообразие от почистващи продукти на пазара, но е хубаво да се използват препарати, които са специално за тези котлони.

Ако използвате специални препрати за индукционен котлон, е необходимо да нанесете малко количество от него по цялата му повърхност.

След това с леко мокра кърпа се отмива препаратът.

След всяко почистване със специален препарат може да минете котлона с препарат за прозорци, за да не остават следи. По този начин вашият индукционен котлон ще изглежда като нов.

Ако не ви се занимава да почистват с още един препарат, достатъчно е и само да подсушите с кухненска ролка или салфетка.

Ако по вашия индукционен котлон има загаряния, може да натъркате с препарат с внимателно да ги отстраните със стъргалка.

Ако не сте привърженик на препаратите и не искате да ги използвате във вашия дом, има и друг начин да почистите котлоните.

Наръсете замърсените и загорелите участъци със сода за хляб. В купа сипете топла вода и малко препарат на съдове. Потопете кърпа във водата. След това я изстискайте и покрийте котлона с нея. Оставете го така около половин час.

След това леко, без да натискате, забършете и измийте котлона.

За почистването на индукционните котлони може да използвате и лимонов сок. Просто наръсете с лимонов сок котлона, оставете да подейства 10-15 минути и отмийте.

Индукционните котлони не бива да се почистват с абразивни препарати.

Преди да почнете да почиствате с каквото и да е, се уверете, че котлонът е напълно изстинал.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати