Еленското месо съдържа големи количества витамини и белтъчини. То съдържа малки количества калории, мазнини и холестерол. Също така еленското е много вкусно и с него се приготвят много изискани ястия.
Еленското месо има крехка и мека текстура.
Предполага се, че еленското месо се консумира преди пилешкото, свинското и говеждото. Според историците то е консумирано още през Каменната ера.
Еленското месо е идеален избор за хора, който са на диета или спазват здравословен начин на живот.
Как се готви еленски месо?
Размразяването на еленското месо задължително трябва да става в хладилник, а не в микровълновата или на стайна температура.
Еленското месо не бива да се готви дълго време, защото става прекалено сухо. Поднася се леко сурово.
Ако трябва да мариновате еленското месо, то съхранявате го заедно с марината в хладилника.
При готвенето суровото еленско месо на трябва
да влиза в контакт с останалите храни, които ще се сервират без термична обработка.
След като свършите с приготвянето на еленското месо, трябва хубаво да измиете ножа дъската а рязане и ръцете си.
Коментари