Много млади ловци имат нужда от някой, който да им покаже как се дере див заек в полеви условия, но невинаги нагледно някой може да окаже такова съдействие.
Именно затова ще опиша най-бързия и лесен начин за дране на див заек.
Веднага след като отстреляме заек, трябва да изпразним пикочния мехур на животното. Хващаме заека за предните крака и го полагаме по гръб на бедрото на крака си. С другата ръка притискаме от горната част на корема и плъзгаме ръката надолу.
Има два метода за одиране на зайци, единият е класическият метод за други животни, а другият е бързият метод за одиране на зайци.
Сега нека разгледаме бързия метод за дране на зайци.
Използваме едната ръка, за да задържим гърба на заека, и задръжте показалеца. Смесете със средния пръст в отвора, за да оставите повече място, а след това хванете свободната страна на разреза с другата ръка.
При силно напрежение разкъсваме кожата наполовина и я плъзгаме върху главата и опашката. Плъзгаме кожата през раменете и бедрата и накрая отрязваме опашката отдолу.
За да обелим кожата на задното бедро, най-лесният начин е да облегнем заека на горната част на бедрото, след което използваме другата ръка, за да издърпаме кожата далеч от бедрото, отлепете рамото и изрежете.
Превключете секцията и накрая издърпайте кожата от врата към главата и я издърпайте възможно най-много, след което отсечете главата.
И ако вече сте приключили с операцията по дране на заек, значи ви трябва помощ с приготвянето му. Опитайте някоя от тези вкусни рецепти за:
- печен заек;
- или чуден пълнен заек.
Коментари