Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Бадемови коледни сладки с Махлеб и Тонка бобБадемови коледни сладки с Махлеб и Тонка боб
13 Май
3
Бадемовите коледни сладки с Махлеб и Тонка боб са готови....
МахлебМахлеб
31 Август
1
Производство на махлеб От въпросната ядка се прави подправката махлеб, позната от векове на човечеството. За целта ядката се разтваря и от нея се взима вътрешността. Тя е с диаметър от около 5 милиметра....
Бонбони с махлебБонбони с махлеб
13 Март
Бисквитите се смилат в робот или ако нямате робот, гинатрошете възможно най-фино. Инстантното кафето се разтваря в горещото мляко и се разбърква добре. Всички продукти се сместват добре и се оставя да стегне в хладилника...
Кулинарна употреба на подправката МахлебКулинарна употреба на подправката Махлеб
03 Окт.
Да обясним все пак какво е махлеб и каква е неговата кулинарна употреба. Подправката махлеб е позната в арабския свят от векове....
Производство на ПроволонеПроизводство на Проволоне
11 Август
При производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
Производство на рокфорПроизводство на рокфор
04 Юли
При производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко. Началото на производството е като при всяко друго сирене....
Производство на пармезанПроизводство на пармезан
10 Май
Оказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
Производство на горгонзолаПроизводство на горгонзола
28 Ноем.
1
Производството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
Производство на сирене КачокавалоПроизводство на сирене Качокавало
25 Август
Тези два вида сирене се приготвят по различен начин и изглеждат различно, но при производството им има моменти, които си приличат....
Храни за производство на албуминХрани за производство на албумин
14 Юни
Албуминът е най-разпространеният протеин в кръвта, заемащ около 60 процента от нея. Изработва се от клетките на черния дроб, наречени хепатоцити, но може да се набави и от храната. Този протеин е важен за регулиране...
Специфики и производство на тъмната бираСпецифики и производство на тъмната бира
12 Март
Както знаете, това са едни от основните продукти за производство на бира. Има ли някаква разлика в производството на тъмната бира от това на светлата и ако има - каква е тя?...
Производство и съхранение на червен пиперПроизводство и съхранение на червен пипер
18 Ноем.
Суровината за производство на подправки е сушеният пипер. Натрошен на малки късчета счукан пипер може да се купи или саморъчно да се направи в домашното хаванче....
Плодов сладкиш с махлепиПлодов сладкиш с махлепи
12 Февр.
Получава се бързо гладко тесто, което при изсипване върху плодовете се точи на лента. Леко се заглажда. Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса....
Какво значи досъдебно производство?Какво значи досъдебно производство?
29 Дек.
Досъдебното производство е една от двете фази на наказателния процес в България. От самото му име може да се тълкува, че той е първоначалният етап на производството, образувано до финалното явяване в съда....
Ракията - кратка история и начин на производствоРакията - кратка история и начин на производство
20 Септ.
Исторически факти сочат, че производството на ракия е започнало още през четиринадесети век. Пристигнала е у нас от арабския свят през земите на османската империя....
България е трета по производство на медБългария е трета по производство на мед
23 Юни
Председателят на Сдружение биологично пчеларство – Петко Симеонов, съобщи, че България е заелата третото престижно място по производство на пчелен мед в Европа....
Кулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатинКулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатин
05 Май
Именно при производството на сребърния бромид се използва желатин. Желатинът се използва и в козметичната индустрия, особено в производството на продукти за грижа за косата....
Кафява захар - характеристики и производствоКафява захар - характеристики и производство
27 Май
Кафявият продукт запазва полезните си вещества поради особеностите на производството. Тръстикова кафява захар Тази захар се произвежда от сок от тръстика....
Любопопитно: Начин на производство и кратка история на маслотоЛюбопопитно: Начин на производство и кратка история на маслото
26 Август
Грапавите кристали на мазнината увреждат мембраните на капчиците по време на разбиването, с което ускоряват процеса на производство....
Храни, които подпомагат производството на колагенХрани, които подпомагат производството на колаген
02 Септ.
Такъв са различни хранителни продукти, които стимулират производството на колаген и снабдяват тялото с такъв....
Храни, които стимулират производството на колагенХрани, които стимулират производството на колаген
13 Май
След 25-годишна възраст кожата започва постепенно за губи от своята еластичност и се отпуска, а след 30-35 /или по-рано/ се забелязват и първите бръчки. Причината за това се нарича колаген. Колагенът е протеин, с помощта...
Как се потиска производството на грелинКак се потиска производството на грелин
16 Март
на грелин; - Стимулиране на производството на хормони, които са негови антагонисти - като хормоните на ситостта и други....
Какво помага за производството на кератин?Какво помага за производството на кератин?
16 Юли
Бобът успешно стимулира производството на кератин. Други храни, стимулиращи синтеза на кератин, са: - леща; - слънчогледови семки; - пуешки гърди; - брюкселско зеле; - телешки черен дроб....
Сиренето Асиаго - история, производство и поднасянеСиренето Асиаго - история, производство и поднасяне
26 Февр.
Сиренето е една от най-старите храни, произвеждани от човека. Хилядолетия ни делят от времето, когато хората са се научили да преработват млякото и да правят от него друг продукт. Навсякъде хората произвеждат сирене по...
Деветте причини да купуваме местно производствоДеветте причини да купуваме местно производство
20 Април
Подпомагате местната икономика Парите, похарчени за храна българското производство, със сигурност подпомага финансовата стабилност на местните производители....