Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бадемови коледни сладки с Махлеб и Тонка бобБадемовите коледни сладки с Махлеб и Тонка боб са готови....
13 Май
3
МахлебПроизводство на махлеб
От въпросната ядка се прави подправката махлеб, позната от векове на човечеството. За целта ядката се разтваря и от нея се взима вътрешността. Тя е с диаметър от около 5 милиметра....
31 Август
1
Бонбони с махлебБисквитите се смилат в робот или ако нямате робот, гинатрошете възможно най-фино.
Инстантното кафето се разтваря в горещото мляко и се разбърква добре.
Всички продукти се сместват добре и се оставя да стегне в хладилника...
13 Март
Кулинарна употреба на подправката МахлебДа обясним все пак какво е махлеб и каква е неговата кулинарна употреба.
Подправката махлеб е позната в арабския свят от векове....
03 Окт.
Производство на ПроволонеПри производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
11 Август
Производство на рокфорПри производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко.
Началото на производството е като при всяко друго сирене....
04 Юли
Производство на пармезанОказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
10 Май
Производство на горгонзолаПроизводството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
28 Ноем.
1
Производство на сирене КачокавалоТези два вида сирене се приготвят по различен начин и изглеждат различно, но при производството им има моменти, които си приличат....
25 Август
Храни за производство на албуминАлбуминът е най-разпространеният протеин в кръвта, заемащ около 60 процента от нея. Изработва се от клетките на черния дроб, наречени хепатоцити, но може да се набави и от храната.
Този протеин е важен за регулиране...
14 Юни
Специфики и производство на тъмната бираКакто знаете, това са едни от основните продукти за производство на бира.
Има ли някаква разлика в производството на тъмната бира от това на светлата и ако има - каква е тя?...
12 Март
Производство и съхранение на червен пиперСуровината за производство на подправки е сушеният пипер. Натрошен на малки късчета счукан пипер може да се купи или саморъчно да се направи в домашното хаванче....
18 Ноем.
Плодов сладкиш с махлепиПолучава се бързо гладко тесто, което при изсипване върху плодовете се точи на лента. Леко се заглажда.
Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса....
12 Февр.
Какво значи досъдебно производство?Досъдебното производство е една от двете фази на наказателния процес в България. От самото му име може да се тълкува, че той е първоначалният етап на производството, образувано до финалното явяване в съда....
29 Дек.
Ракията - кратка история и начин на производствоИсторически факти сочат, че производството на ракия е започнало още през четиринадесети век. Пристигнала е у нас от арабския свят през земите на османската империя....
20 Септ.
България е трета по производство на медПредседателят на Сдружение биологично пчеларство – Петко Симеонов, съобщи, че България е заелата третото престижно място по производство на пчелен мед в Европа....
23 Юни
Кулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатинИменно при производството на сребърния бромид се използва желатин. Желатинът се използва и в козметичната индустрия, особено в производството на продукти за грижа за косата....
05 Май
Кафява захар - характеристики и производствоКафявият продукт запазва полезните си вещества поради особеностите на производството.
Тръстикова кафява захар
Тази захар се произвежда от сок от тръстика....
27 Май
Любопопитно: Начин на производство и кратка история на маслотоГрапавите кристали на мазнината увреждат мембраните на капчиците по време на разбиването, с което ускоряват процеса на производство....
26 Август
Храни, които подпомагат производството на колагенТакъв са различни хранителни продукти, които стимулират производството на колаген и снабдяват тялото с такъв....
02 Септ.
Храни, които стимулират производството на колагенСлед 25-годишна възраст кожата започва постепенно за губи от своята еластичност и се отпуска, а след 30-35 /или по-рано/ се забелязват и първите бръчки. Причината за това се нарича колаген.
Колагенът е протеин, с помощта...
13 Май
Как се потиска производството на грелинна грелин;
- Стимулиране на производството на хормони, които са негови антагонисти - като хормоните на ситостта и други....
16 Март
Какво помага за производството на кератин?Бобът успешно стимулира производството на кератин.
Други храни, стимулиращи синтеза на кератин, са:
- леща;
- слънчогледови семки;
- пуешки гърди;
- брюкселско зеле;
- телешки черен дроб....
16 Юли
Сиренето Асиаго - история, производство и поднасянеСиренето е една от най-старите храни, произвеждани от човека. Хилядолетия ни делят от времето, когато хората са се научили да преработват млякото и да правят от него друг продукт. Навсякъде хората произвеждат сирене по...
26 Февр.
Деветте причини да купуваме местно производствоПодпомагате местната икономика
Парите, похарчени за храна българското производство, със сигурност подпомага финансовата стабилност на местните производители....
20 Април