Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Сърдечно благодаря :) Обожавам традиционният тиквеник, но ми останаха няколко кори и тиква и реших да сътворя нещо по- различно, което да изненада семейството ми. Самата идея за подреждането бях гледала някога, някъде.. (не помня) останалото измислих според моментното ми вдъхновение :)Хубав и благословен празник!
Yordanka Kovacheva коментира:
Екстрактът от горчив бадем се добавя заедно със сметаната и цитрусовия сок.
Yordanka Kovacheva коментира:
Уникална разядка! Да си оближеш пръстите! Благодаря, Таничка за идеята!
Yordanka Kovacheva коментира:
Да, сурови са :) За много хора това е странно, но много видове гъби могат да се консумират сурови, сред тях и печурките. Разбира се, стига да са пресни и добре почистени. В овчарската салата примерно винаги се добавят сурови филирани гъби (в много заведения обаче слагат мариновани и оттам всички си мислят,че "така трябва") Ако все пак на някой му се стори неприемливо винаги може да ги прибави в разядката мариновани гъбките. Незнам обаче колко ще е вкусно... и дали няма да я разводнят. Който опита, да сподели :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря ви, поласкана съм :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Франджипан/франчипан се нарича самият крем на базата на ядки, а не като цяло сладкишът изготвен с него.
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря ти, Теди! Не се притеснявай да заместиш дулсе де лече с каквото ти харесва - шоколад или сладко, но когато имаш възможност пробвай дулсето, супер е . Прегръдки и Весели празници и на теб и цялото семейство!
Yordanka Kovacheva коментира:
Ммм, вкусотийка! Обожавам всичко приготвено с патешко месо и с удоволствие ще пробвам тази рецепта! Искам да попитам- Защо се изхвърля бульона от варенето на месото, а после за ориза се използва кубче изкуствен?
Yordanka Kovacheva коментира:
Много добра статия, само не съм съгласна, че месото на треската е сухо. Напротив, много е крехко и сочно, а сухо може да стане ако се пресготви, но това важи и за всички останали риби.
Yordanka Kovacheva коментира:
Сладкарската боя е няколко капчици жълта и няколко капчици червена (2-3). Така постигам оранжевият цвят. От самата портокалова кора също леко се оцветява, но не е достатъчно, за да имат трюфелите хубав наситен цвят. Пропуснала съм да добавя боята в продуктите.
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря Ви!
Yordanka Kovacheva коментира:
Може да се настържат,Теди, но по принцип испанците никога не го правят. Режат на люспи картофите, а лука на тънки жулиени.
Yordanka Kovacheva коментира:
Няма такова нещо като оригинална рецепта с повече лук.Тортилята може да се направи и само от картофи или само от лук (както и от други зеленчуци) и пак ще си е оригинална :) Картофената просто си е по- типична и традиционна. П.С. Лука не се запържва отделно :)
Yordanka Kovacheva коментира:
От вида на сметаната на снимката, повече прилича на заквасена, защото сладкарската би трябвало да е по- пухкава някак. Но дано авторката на рецептата го уточни, както и колко са бишкотите, защото не е упоменато..
Yordanka Kovacheva коментира:
Много ме зарадвахте :) Аз благодаря! Щастлива съм, че са ви харесали! Изглеждат много апетитно на снимките, перфектни! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
И аз мислех, че преди да изкоментирате нещо го прочитате , но явно не е така или просто в бързината не сте забелязала, че в продуктите присъстват и морков и домат;)
Yordanka Kovacheva коментира:
Чудесно. Да, може да си ги карамелизирате щом ще ви е по- апетитно:), но тогава намалете захарта в десерта, например кафявата захар, иначе ще стане прекалено сладко. Също така имайте предвид, че от контакта с крема, карамелът ви може да се разтопи или стане като дъвка.
Yordanka Kovacheva коментира:
Любими сандвичи! Благодаря за идеята с майонеза.Аз винаги мажа филийките с крема сирене, но сега нямам търпение да опитам вариантът с майонезата. Поздрав!