Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Къри вкусотии за закуска, обяд и вечеря

Къри вкусотии за закуска, обяд и вечеря

3 от 3 Снимки

Вкусна вечеря от агнешко с къри


Необходими продукти: 600 г обезкостено агнешко месо от бут, 1 глава кромид лук, 2 моркова, 4 картофа, 3 с. л. къри, щипка черен пипер, 4 с. л. зехтин, 5 скилидки чесън, 200 мл доматен сок, шепа стафиди, няколко стръка ситно нарязан магданоз, сол на вкус

Начин на приготвяне: Обелете и нарежете на кубчета морковите и картофите и ги бланширайте за няколко минути в подсолена вода. Отцедете ги. Нарежете месото на кубчета, подправете го с черния пипер и кърито и го запържете в зехтина. Добавете към него и ситно нарязаните главички чесън и нарязания лук. Разбъркайте и след 2-3 мин изсипете доматения сок, стафидите и подправете на вкус. Прехвърлете ястието в глинен съд и го печете около 1 час. Поднесете го поръсено с магданоз.

Кърито, което в Индия се продава на листенца и където е най-употребявано, няма нищо общо с това, което ние наричаме къри, а именно - смесица от подправки, която може по вкус да е най-разнообразна. Най-използвани при нас са обикновеното къри и мадраското къри, като второто има откровено лют вкус.

И двата вида придават приятен жълтеникав цвят на ястията и могат да бъдат използвани за всякакви меса, ориз, риба, зеленчуци, яйца и др. В случая Ви предлагаме 3 рецепти с къри, които може да приготвите в зависимост от това кое време на деня е.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати