Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Месото ни действа като кърмаМесото ни действа като кърма
24 Окт.
3
Втората най-полезна за човешкия организъм храна след кърмата е месото. Белтъчините в него, както и в млякото и яйцата са сходни с тези, които влизат в състава на органите и тъканите на човека.
Плодовите сокове в кутия са полезниПлодовите сокове в кутия са полезни
09 Окт.
3
Нова техника хваща вярното съдържание на витамин С в плодовите сокове. Оказало се, че на повечето етикети действителното съдържание на аскорбинова киселина.
Сиренето ще спаси човечеството от кошмариСиренето ще спаси човечеството от кошмари
20 Септ.
Сиренето е сред полезните храни и подобрява съня и предпазва от кошмари. Това му свойство се дължи на аминосикелината триптофан. Какви са другите полезни свойства на сиренето.
Учените алармират: хамбургерите вредят на мозъкаУчените алармират: хамбургерите вредят на мозъка
31 Август
Хамбургерите и пиците са вредни за мозъка. Прекаляването с хамбургери и пици води до намаляване на интелектуаланите способности и паметта у хората.
Доматът - ябълката на любовтаДоматът - ябълката на любовта
26 Август
Родината на доматите е Перу. Как различните нации в Европа са приели новия зеленчуците. Доматите са полезни заради веществото серотонин, което съдържат, помагат при сърдечни проблеми.
Какво представляват спортните нутриентиКакво представляват спортните нутриенти
29 Юни
Спортните нутриенти играят голямо значение при постигането на добри спортни резултати. За атлетите е важно достатъчното пиене на вода. Всеки е чувал за проблема с дехидратирането. Внимавайте с диетите
Подправки срещу стареенетоПодправки срещу стареенето
22 Май
1
За да се предотврати стареенето не е достатъчно само търсенето на антиоксиданти в плодовете и зеленчуците. Не са за пренебрегване и подправките и билките, защото и те също ги имат.
Азиатците ядат гигантски репичкиАзиатците ядат гигантски репички
18 Май
Повечето видове зеле, репички и синап се отглеждат и намират на територията на Китай и Япония, като само някои от тях виреят и в градините на Америка.