Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кои храни са богати на желязо?Кои храни са богати на желязо?
03 Април
Най-богати на ценната съставка са черният дроб, месото, яйцата, бобовите култури, хлябът и грисът. От групата на зеленчуците най-високо съдържание на желязо има в зелето и цвеклото.
Солта поразява организма за 30 минутиСолта поразява организма за 30 минути
02 Април
Учени от Австралия са установили, че за толкова минути натриевият хлорид се усвоява от организма, засяга артериите и като резултат се нарушава снабдяването с кислород на клетките.
Водата повишава енергията и обмяната на веществатаВодата повишава енергията и обмяната на веществата
02 Април
За всичко, което извършвате, е необходима енергия, а водата играе ключова роля в метаболичните процеси на организма. Повишеният прием на вода до повече кислород в мускулите, следователно повече енергия.
Храна според настроениетоХрана според настроението
01 Април
Когато сте болни, яжте киви, за да получите витамин С. Когато ви боли главата, пийте чай с мента и мед. Салата от пресен спанак ще ви зареди с желязо след дълъг работен ден.
Как начинът на хранене влияе върху здравето на сърцето?Как начинът на хранене влияе върху здравето на сърцето?
01 Април
Правилният подбор на продукти води до дълъг и пълноценен живот и обратното, ако не внимавате какво похапвате можете да повишите риска от сърдечен удари и други болести.
Какво представляват дъбилните вещества и защо са полезни?Какво представляват дъбилните вещества и защо са полезни?
01 Април
В последно време интересът към танините значително нараства поради установеното действие на витамин Р.
Хранителна стойност на медаХранителна стойност на меда
31 Март
Високата хранителна стойност на меда идва от наличието на монозахариди, които се усвояват от организма без никаква обработка, защото постъпват направо в кръвта.
Кои храни подобряват храносмилането?Кои храни подобряват храносмилането?
30 Март
Според съветите на експерти за подобряване на храносмилането е необходимо да се приемат повече ензими. Количеството и типа на ензимите, използвани в смилането, зависи от типа, вида и състоянието на храната, която ядем.
Учени успокояват: Живакът в рибата не вредиУчени успокояват: Живакът в рибата не вреди
28 Март
Живакът от изядената риба не увеличава опасността от инфаркт и инсулт. Големите риби като акула, риба тон, риба меч, които живеят по-дълго, натрупват най-много живак.
Бебешките шишета са опасни за малчуганитеБебешките шишета са опасни за малчуганите
28 Март
1
В пластмасовите бутилки, с които майките хранят малките си, се съдържа бисфенол. Съвременни авторитетни проучвания алармират, че химикалът крие опасности от ракови заболявания.
Спанакът е боец срещу диабетаСпанакът е боец срещу диабета
27 Март
Спанакът се оказва много полезен срещу диабета. Хората, които консумират дневно 150 г спанак рискуват с 14 на сто по-малко да развият диабет.
Фреш от киви и банани за тонус и здравеФреш от киви и банани за тонус и здраве
26 Март
Фреш от банани и киви със сигурност ще задоволи най-високите вкусови очаквания. Освен че повишава тонуса, напитката със сигурност повлиява благоприятно върху целия организъм.