Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кълновете са идеалната закускаКълновете са идеалната закуска
14 Април
Кълновете са идеални за закуска, но не се препоръчват за вечеря, защото човек трудно заспива заради приповдигнатия тонус на организма. Можете да отгледате полезни кълнове сами.
Яжте червеното месо за спокойни бебетаЯжте червеното месо за спокойни бебета
13 Април
Червеното месо е изключително подходящо за бъдещите майки. Причина за това е ценният за развитието на нервната система витамин B 12. До този учен са стигнали учени от Холандия.
Как да се предпазим от инсултКак да се предпазим от инсулт
12 Април
1
Можете да се предпазите от инсулт, като промените начина си на хранене. Редовно консумирайте зелени листни зеленчуци, ядки, пуешко и пилешко месо, риба и цитрусови плодове.
Черните боровинки най-полезни на сокЧерните боровинки най-полезни на сок
10 Април
Сокът от черните боровинките и най-полезната напитка в света. Сокът от черни боровинки е по-полезен от ябълковия сок, гроздовия сок и сока от нар. Червените боровинки подпомагат мозъка.
Плодови сокове - да, алкохол - неПлодови сокове - да, алкохол - не
10 Април
Плодовите сокове са полезни за здравето, докато алкохолните напитки са негов враг. Алкохолът може да увеличи риска от рак на черния дроб, рак на гърдата, рак на дебелото черво.
Омега 3-мастните киселини спасяват от депресия и самоубийствоОмега 3-мастните киселини спасяват от депресия и самоубийство
09 Април
Мисълта за самоубийство изчезва при правилно хранене, което осигурява на организма достатъчно количество Омега 3-мастни киселини. Те се съдържат в мазната риба и орехите.
Не червеното, а бялото вино оцветява зъбите повечеНе червеното, а бялото вино оцветява зъбите повече
08 Април
Повечето консуматори на пенливата напитка често избягват червеното вино, опасявайки се, че ще си докарат цветни петна по усмивката.
Суши – полза и вредаСуши – полза и вреда
07 Април
1
Ползата от суши е голяма - помага при отслабване, подобрява работата на сърцето, предпазва от депресия и подобрява храносмилането. Вредата е най-вече от суровата риба.
Хрянът - подправка и лекарствоХрянът - подправка и лекарство
06 Април
Хрянът е приятна пикантна подправка, но той съдържа и много полезни вещества, които изчезват една седмица след настъргването му. Хрянът има антибактериални свойства.
Полезни свойства на спанакаПолезни свойства на спанака
05 Април
Спанакът съдържа много минерали и витамини, които са особено полезни за бременните жени и малките деца. Той се усвоява лесно и служи за профилактика и лечение на много болести.
Храненето нощем отключва куп болестиХраненето нощем отключва куп болести
05 Април
Ако имате навика посред нощ да прекъсвате съня си и да ставате, за да задоволите нощния си апетит, то знайте, че вредите на здравето си. Обилната вечеря води към различни заболявания.
Хляб, макарони и ориз за здрав сънХляб, макарони и ориз за здрав сън
04 Април
Има определени храни, които предизвикват сънливост. Сред тях са хлябът, макароните и оризът. Чувството на физическа отпадналост след тяхната консумация се дължи най-вече на съдържанието на триптофан.