Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Ще купуваме по-скъпо вино и ракия от тази есенС между 3 и 5 процента ще скочи цената за литър вино или ракия от тази есен, прогнозират родни производители. Като причина за промяната се посочва по-ниското качество на гроздето тази година.
И ето така просто напълнявате от закуската сиВъзможно ли е да дебелеем заради закуската? Отговорът е Да. Закуската по правило не трябва да надвишава 350 и 450 калории. Масово обаче хората са свикнали да я превръщат в калорийна бомба
Храните, които да избягваме на закускаЗакуската трябва да е най-тежкото хранене, като в идеалния случай се състои от белтъчини и въглехидрати. Има обаче някои храни, които трябва да избягваме на всяка цена, ако сме решили да отслабваме умно, да сме здрави и във форма.
Ето защо трябва да пиете вода от меден съдСъхраняването на вода в меден съд създава естествен процес на пречистването й. Това може да убие всички микроорганизми, плесени, гъби, водорасли и бактерии, които се намират в нея и я правят вредна за тялото.
Опасни странични ефекти на ехинацеятаЕхинацеята е билка с разнообразие от медицински ползи. Коренът, листата и цветята на растението се използват за лечебни цели. Но използването ѝ повече от препоръчителната доза може да бъде вредно за вас.
Невероятните ползи на ферментиралите храниПрез изминалите векове стотици култури и цивилизации са усъвършенствали ферментацията като удачен начин за запазване на нетрайните храни, които лесно се развалят при топлите климатични условия.
Внимание! Водораслите келп крият тъмна странаКелп (Laminaria), е кафяв морски зеленчук, който придобива все по-широка популярност у нас. Предлага се под формата на хранителна добавка, богата на йод, която спомага здравословната функция на щитовидната жлеза.
Създадоха нов вид шоколад! Вижте гоНов вид шоколад беше създаден наскоро от швейцарско-белгийска компания. Вкусното изделие е уникално по рода си и се явява четвърти вид шоколад в света след млечния, черния и белия.
Непознати езкотични плодове: Дървена ябълкаВ някои части на света този плод се нарича слонова ябълка, защото е любима храна на слоновете, докато в други райони тя получава името дървена ябълка поради твърдата си дървена обвивка.