Gotvach.bg»Избрани Колекции»Гъба Смръчкула
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гъба смръчкула - ползи и кулинарни приложенияMorchella esculenta е латинското название на гъба смръчкула, която е ядлив представител на семейство Morchellaсеае....
СмръчкулаСмръчкула в кулинарията
Смръчкулата е много добра ядлива гъба, която притежава отлични вкусови качества....
1
Къде расте гъба смръчкула и кога се бере?Периодът на растеж на смръчкулата е от края на март до края на май....
1
Как се суши смръчкула
, Пиле със смръчкула и шери сос, Гъши дроб с гъбен сос от смръчкула и манатарка и много други....
Гъба Пъстърва
Гъба пъстърва /Polyporus squamosus/ представлява вид базидиева гъба, позната у нас още с наименованието ястребка. В Русия тя е известна като трутовик...
Хамелеонова гъба
Хамелеоновата гъба (Laccaria laccata) представлява вид базидиева гъба, която е подходяща за консумация. Разпространена е най-вече в Северна Америка...
Гъба Виолетка
Гъба Виолетката /Lepista nuda/ представлява базидиева ядлива гъба от род Clitocybe и семейство Есенни гъби /Tricholomataceae/. Разпространена е...
Бисерна гъба
Бисерната гъба /Amanita rubescens/ представлява базидиева гъба, принадлежаща към род Мухоморка и семейство Мухоморкови /Amanitaceae/. В някои краища...
Гъба Булка
Гъба Булка /Amanita caesarea/ представлява базидиева гъба, принадлежаща към род мухоморка и семейство Мухоморкови. У нас тя е известна с различни...
Сярна гъбаСярната гъба /Laetiporus sulphureus/ представлява вид базидиева гъба. Тя принадлежи към семейство Polyporaceae. При нея плодните тела могат да бъдат...
1
Гъба Еринги
В голямото семейство на ядливите гъби някои са познати на всички, а други само на любителите на това лакомство, или само на специалистите.
Какво...
Дяволска гъба
Гъбите са част от забележителна група организми, в която влизат също дрождите и плесените. Това огромно царство е отделно както от растенията, така...
Рейтинг
4.4
Общо гласували: 10
57
41
31
21
10
Дай твоята оценка: