Сега всяка домакиня, ако желае, може да зарадва себе си и семейството си с вкусни салати с пролети зеленчуци и яйца – първите поздрави на идващата пролет.
Тези леки салати с яйца ще снабдят тялото ви с всички необходими витамини и ще зарадват окото с красив външен вид и отличен вкус.
Предлагаме ви най-интересните и оригинални начини за приготвяне на пролетни салати, които ще ви помогнат, когато гостите са на път да почукат на вратата или се озадачавате как да разнообразите ежедневната си домашна вечеря.
Вкусни, лесни за приготвяне и свежи през пролетта - това са най-популярните салати от настоящия сезон, които може да включите към вашето здравословно хранене!
Салата за пролетно настроение
репички – 1 връзка;
краставички – 3 бр. пресни;
извара – 200 г;
яйца – 3 бр.;
копър – няколко клонки пресен ;
маруля листа – 4 бр.;
сол – щипка;
черен пипер - на вкус.
Тази пролетна салата се приготвя сякаш по вълшебство, но неизменно заслужава комплименти на кулинарния специалист, създал тази апетитна красота. Освен всичко друго, чинията със самото лакомство прилича на полянка с пресни априлски зеленчуци.
Яйцата, се приготвят съгласно рецептата, поставят във вода и се варят 5-6 минути, така че протеиновата и жълтъчната маса да имат желаната консистенция. След като изтече определеното време, изваждаме яйцата и ги поставяме в съд със студена вода (по този начин черупката е лесна за почистване). Обелените от черупката яйца настъргвате с едро ренде.
С вилица разбърквате изварата до хомогенна и добавете ситно нарязан копър в нея. Поръсете получената маса с малко сол и черен пипер на вкус, разбъркайте добре.
Смесете яйчените трохи и сместа от извара и копър, така че резултатът да е с еднородна консистенция.
Премахнете от репичките зелените дръжки и изплакнете добре под струя течаща вода. След това нарежете зеленчука на тънки филийки или ивици.
Също така, измийте краставиците и ги нарежете на тънки филийки или ивици.
Измийте листата на марулята и подсушавате излишната течност с хартиена кърпа или салфетка. Вече можете да започнете да оформяте салатата с яйца и да и придадете вида, в който ще сервирате.
За целта трябва да вземете голямо плато, което покривате с листата от маруля. След което започвате да редите салатата на слоеве.
Слоевете ще имат следната последователност: първо, слой филийки от репички, след това краставици, след това сложете изварено-яйчената смес. Продължавате да редувате съставките, докато свършат. Но последното със сигурност трябва да бъде от яйчено-изварената смес.
Готово! Ако искате да украсите при сервиране, поръсете малко копър отгоре на горния слой и направете шарка от филийки репички.
Обърнете внимание, че полученото ястие не съдържа майонеза или масла, но краставиците и репичките са доста сочни. Здравословно и лесно смилаемо допълнение към основното ястие - точно това, от което ще се нуждае всяка домакиня!
Салата за пикник
репички - 1 връзка;
краставици - 2 бр. пресни;
копър - 3 клонки пресен;
магданоз - 2 клонки пресен;
яйца - 2 бр. /или повече/
зехтин - 2 с.л.;
лимонов сок - 1 ч.л.;
сол - на вкус;
черен пипер – на вкус.
Отлична и много лесна рецепта за пролетна салата, която ще бъде полезна както за опитни, така и за начинаещи готвачи. В крайна сметка абсолютно всеки се опитва да нахрани гости и роднини с нещо оригинално. Тази салата е точно това, което ще ви помогне да постигнете целта си!
Поставете яйцата внимателно в съд с вода и ги сварете, докато твърдо състояние. Оставете ги да се охладят в студена вода, освободете ги от черупките и нарежете на малки кубчета или нарежете с резачка за яйца.
Изплакнете копъра и магданоза във вода и разтръскайте внимателно, за да премахнете излишната вода. Тогава можете или да ги накълцате с нож, или просто да ги разкъсате с ръце.
Репичките и краставиците трябва да бъдат измити и нарязани на филийки.
След което, изсипете всички съставки в дълбока купа, добавете сол и черен пипер на вкус.
Перфектно допълват нашата салата от репички, краставици и яйце с пикантния аромат и вкус на черен или бял пипер. Разбъркайте добре целия състав, полейте със зехтин и поръсете с капки лимонов сок.
Опитайте това леко и ароматно ястие и ще разберете, че пролетта се усеща не само на топлото слънце и усмивките на хората - тя също е проникнала в света на кулинарните изкушения, радвайки ни със свежи вкусотии. Освен това, не трябва да забравяме, че салатите са ключът към отслабването.
Знаете ли какво още е добро за салатите, които включват репички, краставици, яйца? Почти всички продукти, които се намират във вашия хладилник ви, вървят добре с тях: пилешко филе, маслини, кашкавал - смело нарежете тези съставки и ги използвайте!
Основното нещо е да не се страхувате от експерименти и търсене на нови вкусови комбинации.
За пролетта са подходящи и всички различни варианти на зелена салата, салати с краставици, витаминозна салата - пъстри, вкусни, здравословно предложения за сезона.
Коментари