Традиционно, чимичанга се пържат дълбоко, което им придава хрупкава и златиста коричка.
Но ако не сте фен на дълбокото пържене, не се страхувайте! Намерихме страхотни рецепти за печени и приготвени в еър фрайер чимичанга, които са също толкова добри, колкото класическите.
Освен това този списък с чимичанга идеи съдържа дори сладка рецепта за десерт, която със сигурност ще искате да опитате.
Чимичанга представлява основно пържено бурито и предимно се прави на фритюрник, но не се притеснявайте - нямате нужда от него. Нещата са много по-лесни, може просто да ги запържите с малко олио в тиган.Или пък вместо това да ги изпечете във фурната.
Как се прави чимичанга
Чимичанга са супер гъвкави. Можете да ги приготвите с пилешко, свинско или телешко месо. Всеки вид мляно месо ще свърши работа. Чимичанга всъщност са идеалното нещо за приготвяне с остатъци от месо, така че ако сте от икономичните в готвенето хора, имате късмет. Не е нужно да жертвате вкуса заради пестеливостта.
Няколко идеи за пълнежи в чимичанга:
Пълнени чимичанга
Пълнена чимичанга с настъргано пиле, боб, сирене и салса - тази чимичанга е подправена до съвършенство. Можете или да ги запържите на тиган, или да ги изпечете във фурната. Така или иначе стават идеално златистокафяви и хрупкави. Сервирайте тези чимичанги със заквасена сметана, гуакамоле и салса и семейството ви ще ви възхвали.
Чимичанга с говеждо
Пълнена чимичанга с телешка кайма и препържен боб, сместа от чили на прах, кимион и риган добавя такъв фантастичен вкус. Сякаш това не е достатъчно, може да добавите и халапеньо и доматен сос. Става толкова е хубаво, че ще искате да оближете чинията.
Чимичанга с печено пуешко
Чудите се за нещо ново и уникално, което да направите с остатъци от пуйка? Може да опитате да направите тези сензационни пуешки чимичанги. Готови за по-малко от 30 минути и са страхотни за бърза тако вечеря и вашето семейство ще ги хареса. Изпечени са малко по-леки от повечето стандарти чимичанги. Добавете към тях останало постно пуешко месо и почти бихме могли да кажем, че са здравословни.
Мексикански чимичанга за за тънка талия
Да, вярно е! Пълни с постно пуешко месо, лук, чесън, зелено чили и сирене чедър, те са също толкова щадящи талията и вкусни, но в същото време и леки. Те са подправени с чили на прах, риган и кимион, така че имат много вкус и определено нямат вкус на диетична храна.
Чаши чимичанга със скариди
Тези чимичанга чаши са забавно и ароматно предястие за всяко събиране. Те са хрупкави, с размер на хапка и пълни с вкусове. Вътре в чашата ще добавите пържен боб, гуакамоле и едно идеално подправено парче скарида. И не се нервирайте за тези чаши. Необходими са ви само готови уонтон кори или лаваш и форма за мъфини
Печени чимичанги с риба
Страхотни за обяд или вечеря, ако обичате рибни такос, трябва да опитате тези печени чимичанги с риба. Ще използвате замразена риба, потопена в бира, за да спестите време и средства. И след като всички съставки са сгушени в тортилите, просто ги намажете с масло и изпечете, докато станат златисти.
Чимичанга със Салса Верде и свинско
Семейството ви наистина ще хареса тези чимичанга със свинско и салса верде.
Салса верде е един от любимите и доста популярен мексикански сос и тази рецепта го извежда на следващото ниво. Опушено дърпано свинско и остра пикантна салса са доста добро попадение. Тези чимичанги се пържат, докато станат хрупкави и вероятно са най-добрият начин да използвате остатъците от дърпано свинско.
Ябълков пай чимичанга в еър фрайер
Десертът чимичанга е необикновено удоволствие, което просто трябва да опитате! Лесна е за приготвяне и тъй като се пържи в Air Fryer, има по-малко бъркотия! Ябълковият пай чимичанга има вкус точно като ябълков пай, но без да се налага да използвате кори за пай. Просто навийте пълнежа в тортила и я сложете във въздушния фритюрник. След това сервирайте с топка сладолед и щедра струйка карамел.
Съвети как да навивате чимичанга
Поставете голяма житна тортила и настърганото месо в нея (заедно с всякакви други пълнежи като боб, ориз или сирене) близо до едната страна на тортилата. Уверете се, че сте оставили малко място от двете страни.
Сега сгънете краят нагоре върху горната част на пълнежа. След това сгънете двете страни отгоре. Дръжте ги там, докато преобърнете цялата чимичанга.
Продължете да навивате чимичангата, като сгъвате страните навътре, ако е необходимо. Завършете с “шева” надолу.
Как да пържите чимичанга
В тиган на котлона изсипете около половин сантиметър растително масло. Загрейте на средна степен, докато маслото се загрее.
Ще разберете, че олиото е горещо, когато хвърлите трохи хляб и те започнат да цвърчат и станат златисто кафяво. Ако покафенее или загори бързо, маслото ви е твърде горещо и ще трябва да го намалите малко и да изчакате да изстине. В противен случай вашата чимичанга ще стане твърде кафява отвън и няма да се нагрее в средата. С помощта на щипки внимателно поставете чимичангите една по една, с “шевовете” надолу, в горещото масло. Може да се наложи да държите щипките на място или леко да натиснете чимичангата надолу, за да не се развие в маслото.
По желание можете да поставите още едно чимичанга в маслото. Не се опитвайте да пържите повече от две наведнъж, в противен случай температурата на маслото ще се понижи твърде много.
Когато дъното стане златисто кафяво, завъртете чимичангата, за да изпържите другата страна. Може да се наложи да използвате щипките, за да го държите заедно, ако “шевът” започне да се отделя от чимичанга.
Продължете да въртите, докато всички страни се изпържат и станат златисти и хрупкави. Извадете от маслото и поставете в чиния да се охлади леко преди сервиране.
Може ли да печете чимичанги
Ако не искате да пържите вашите чимичанги, можете да ги изпечете във фурната! Просто ги поставете с “шевовете” надолу върху лист за печене, намажете с растително масло и изпечете за 20 минути или до златисто кафяво.
Как да претопляте чимичанга
Лесното претопляне на чимичанга в микровълновата ще ви остави подгизнала тортила. Но опитът да ги претоплите във фурната води до твърде хрупкави отвън, но не горещи отвътре. (Освен това отнема много време). Така че за отделните чимичанги опитайте този подход:
- Ако чимичангата е била съхранявана в хладилника, затоплете я в микровълновата за 30 секунди;
- Ако е замразена, загрейте отново в микровълновата за една минута. След това поставете в загрята фурна за около десет минути, докато външната коричка стане отново хрупкава.
Ползвайте и скара-тостер, защото загрява много бързо.
Времето за претопляне и приготвяне са само прогнози. Не забравяйте да наблюдавате и изваждате чимичанга от фурната, когато достигнете желаното ниво на златиста и хрупкава коричка.
Вижте още: Идеи за неустоима чимичнага.
Коментари