За да разгорещите любимия си и да го подготвите за романтично изживяване, ще ви помогнат любовните супи на мадам Помпадур. Френската изкусителка е знаела как да разпали пламъка на любовта.
Една от любимите й супи била супата „Горещо сърце”. Тя се приготвя от 1 килограм домати, 3 глави лук, 2 червени чушки, 1 литър вода, 3 супени лъжици зехтин, 3 яйца, 3 супени лъжици настърган пармезан, 5 филийки бял хляб, черен пипер и сол на вкус.
Лукът се нарязва на дребни кубчета. Чушките се нарязват надълго на две, отстраняват се семената и се нарязват на ивици. Доматите се нарязват на кубчета.
В тенджера се загрява мазнината и в нея се запържва лука до златисто, добавят се нарязаните домати и чушки. Всичко се задушава още пет минути на силен огън, а след това още двадесет минути на слаб огън.
Зеленчуците се заливат с вряла вода, добавят се подправките и се вари още десет минути. В това време се разбиват яйцата и пармезана. Хлябът се запържва до златисто. Супата се застройва с яйцата с пармезан, без да се оставят да кипнат.
Горещата ароматна супа се сервира със запържените филийки.
Другата любима супа на мадам Помпадур се нарича „Тайната на любовта”. В нея има изобилие от аромати и вкусове, което се дължи на разнообразието от подправки.
Трябват ви 500 г печурки, 1 морков, 5 картофа, 1, 5 л вода, 1 китка зелен лук, 1 глава лук, 300 г тиквички, корен целина, 2 супени лъжици масло, китка магданоз, 200 г сметана, черен пипер и сол на вкус, по една щипка индийско орехче и канела.
Измийте и нарежете гъбите на кубчета, залейте с вряла вода и варете четиридесет минути. Нарежете на ситно моркова, главата лук и целината и запържете леко в масло.
Подправете с черен пипер. Нарежете картофите и заедно със запържените зеленчуци добавете във врящия бульон. Десет минути преди да е готова супата, добавете нарязаните на кубчета тиквички.
Посолете и добавете останалите подправки. Готовата супа се сервира, поръсена с нарязан магданоз и зелен лук. Добавете и лъжичка сметана в супата.
Коментари