Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Да си направим сами кори за лазаня

Да си направим сами кори за лазаня

Точене на Кори

Въпреки, че живеем във време, в което можем да си купим всичко от магазина, без да се налага да губим време вкъщи, няма нищо по-вкусно от домашно приготвената храна.

И би било хубаво, ако успяваме поне веднъж – два пъти в седмица да намираме време и да правим домашно приготвено ястие за семейството си.

И все пак колкото и вкусна да е домашната гозба, никоя домакиня не би искала да прекара целия си ден в кухнята. Затова избирайте рецепти, които са вкусни, ефектни и не ви „изяждат” цялото време с подготовката си.

Такова ястие е лазанята. Самото приготвяне на лазанята не отнема много време, дори и да я правите с домашни, а не с купени кори. Ето и няколко предложения за домашно приготвени кори за лазаня:

Кори за лазаня I

Необходими продукти: брашно, 5 яйца, сол

Начин на приготвяне: Омесете твърдо тесто от посочените продукти и след това разточете на тънък лист. В подходящ съд кипнете вода 2л (по желание можете да добавите и някакъв бульон) и бланширате корите 20-30 секунди. След това ги извадете и ги оставете да се отцедят добре.

Кори за лазаня II

Необходими продукти: 4 яйца, брашно 400 г, сол

Начин на приготвяне: Слагате яйцата едно по едно в брашното, добавяте и щипка сол. Тестото се меси, докато стане гладко, трябва да се меси около 15 минути. След като сте го омесили, го завивате с кърпа и оставяте 30 минути.

За разточването е необходимо брашно върху плота, за да не ви залепне тестото. Вземате го внимателно и започвате да го разстилате първо с ръце, след това се разточва с точилка. Целта е да стане много тъничко. Така направено тестото е подходящо освен за лазаня и за талиатели, тортелини, равиоли, канелони.

Ако искате да приготвите кори за лазаня, режете листа на правоъгълници или на квадрати – въпрос на вкус. Може да ги варите 5 минути, но когато ще ползвате корите за лазаня, не е необходимо варене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest