Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за печени меса с плодове

Идеи за печени меса с плодове

Печено месо

Предлагаме ви три рецепти за печени меса с плодове, като едната от тях е за шишчета, които се приготвят на скара. Ето какво ви е необходимо за първата рецепта:

Печени свинско със сини сливи

Необходими продукти: 600 г свинско бонфиле, 400 г сини сливи, 100 г кашкавал, 2 ч.ч. бяло сухо вино, черен пипер, сол, хрян, горчица.

Начин на приготвяне: Купете две филета по около 300 г и направете разрез по дължина на филетата. След това накиснете сините сливи и след като набъбнат, извадете внимателно костилките. В образуваните отвори, сложете настърган кашкавал.

Месо със Сливи

Месото овкусете с солта, черния пипер, горчицата и малко хрян. Сливите наредете в отвора, който направите във филетата, след което „затворете“ с помощта на клечки за зъби.

Сложете в тавичка, налейте виното и малко топла вода. Наредете в тавата останалите сливи и сложете във фурна да се пече. От време на време отваряйте фурната и обливайте месата със соса от тавата.

Другото ни предложение е за телешко месо с дюли. Комбинацията е малко особена, а и вкусът на гозбата не е традиционен, но със сигурност ще ви хареса.

Телешко с Дюли

За да си я приготвите, ще ви трябват 1 кг телешко месо, което нарязвате на хапки и оставяте да се задуши в мазнина и малко вода. След като течността се изпари, добавете 1 с.л. доматено пюре и ½ ч.ч. топла вода – оставете месото да покъкри на котлона.

Нарязвате три дюли, които предварително сте изчистили от семките, на малки парчета и ги овалвате в брашно. Запържвате ги в малко олио, след което ги изваждате и ги слагате в подходяща тенджера, заедно с телешките хапки и една глава лук нарязана на ситно. Може да добавите чаша топла вода – печете в умерена фурна, докато омекне месото.

В случай, че дойдат непредвидени гости, винаги можете да решите проблема с вечерята, като направите шишчета от свинско месо и ананас. Необходимо ви е бонфиле, сланина от гърдите, наденички – всичко нарязвате на хапки.

Ананасът също се нарязва на хапки – ако е от консерва, оставете да се отцеди. Нареждате на шишчето парче месо, парче ананас, като по средата на шишчето набождате един дафинов лист и продължавате с подредбата.

Намазвате шишчето с мазнина и печете на скара. След като са готови, поръсете със сол, черен и червен пипер и малко индийско орехче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest