Филиите за кростините можете да запичате по няколко начина. Единият от вариантите е да ги сложите да се пекат във фурната, докато придобият подходящ загар. Ако предпочитате, можете да използвате и скара, където филиите ще станат доста по-бързо. Третият вариант е да използвате оребрен тиган.
Всъщност няма особено значение кой начин ще изберете – при всички случаи кростините ще станат вкусно. Ние сме ви подготвили четири рецепти за тези вкусни италиански предястия.
Кростини с печен пипер и босилек
Необходими продукти: франзела, 3 печени чушки, 1 глава лук, 1 краставица, мащерка, босилек, зехтин, кашкавал, черен пипер, сол
Начин на приготвяне: Нарежете франзелата на филии, след което ги сложете да се изпекат. След това, докато са още горещи, намажете ги със зехтин. Нарежете чушките на ивици и оставете настрана.
Лукът нарежете на полумесеци и запечете в сух тефлонов тиган, като преди това трябва да го поръсите с черен пипер и малко сол. След като леко промени цвета си, започнете да нареждате на филийките – чушка, печен лук, поръсете с мащерка, добавете тънък резен кашкавал и парче краставица. С босилек поръсете най-накрая.
Следващите кростини, които ви предлагаме, са подходящи и за вегетарианци, тъй като за тях няма да ни бъдат нужни животински продукти. Франзела, багета или чабата се нарязва на филийки, след което ги намазвате със зехтин и ги оставяте да се запекат. После хубаво ги натрийте със скилидка чесън.
В купичка сложете накълцани на ситно листа от пресен босилек и домати. Важно е доматите да са нарязани на малки кубчета – най-добре без вътрешността. Подправете със зехтин, пипер и сол, след което сложете върху филиите.
За следващата рецепта ще ви бъде нужно крема сирене. Препечените и вече намазани със зехтин филийки се намазват и с крема сирене, след това се поръсват с малко черен пипер. В тиган запържете съвсем за кратко пера от зелен лук.
В подходящ съд сложете нарязана на кубчета краставица и ситно накълцаните пера от зелен лук, след което разбъркайте добре и подправете с малко черен пипер и копър. Наредете от сместа върху филията с крема сирене.
Последното ни предложение отново можете да си направите с крема сирене или сирене рикота. Ето и необходимите продукти:
Кростини с рикота
Необходими продукти: франзела, зехтин, рикота, смокини, пчелен мед
Начин на приготвяне: изпичате филиите, като предварително ги намазвате със зехтин, след което им слагате сирене рикота. Отгоре нареждате парче смокиня и поливате със съвсем малко течен мед.
Коментари