Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Четири сполучливи идеи за млечни сосове

Четири сполучливи идеи за млечни сосове

3 от 4 Снимки

Френски млечен сос Шато



Необходими продукти: 4 жълтъка, 500 мл прясно мляко, 2 прахчета ванилия.

Начин на приготвяне: Жълтъците се разбиват с миксер и към тях се добавя млякото. Сместа се оставя да кипне и при непрекъснато бъркане се добавят и прахчетата ванилия. Сваля се от котлона, отново се разбърква и сосът се оставя да изстине. Поднася се към всякакви кремове и сладкиши.

Млечните сосове могат да бъдат приготвени както с кисело, така и с прясно мляко и да бъдат добавени както към студени ястия, така и към топли.

Има безброй рецепти за млечни сосове, но тук Ви предлагаме някои от световната кухня.

Разгледайте галерията ни и вижте два много сполучливи млечни соса за меса и два, които са сладки и са подходящи за различни десерти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати