Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да сготвим от нищо нещо

Как да сготвим от нищо нещо

готвене

По време на работната седмица е трудно на повечето домакини да намерят време да се задържат дълго в кухнята. Обикновено се прави някаква бърза рецепта, която да бъде вкусна, но да не отнема от малкото време, което остава на жената да си почива.

Все по-сложно е да се измислят подобни рецепти. Обикновено повечето аламинути съдържат продукти, които трябва да си купиш специално за случая, много от тях имат голямо количество яйца или други хранителни продукти. Ако искате да сготвите нещо сравнително бързо, вкусно и за което ще са ви нужни сравнително малко на брой продукти, разгледайте следващите рецепти.

Шницели

Шницели

Необходими продукти: 300 г кайма, 4 картофа, 2 с.л брашно, сол, 3 глави лук, черен пипер, чубрица

Начин на приготвяне: Каймата трябва да бъде напълно размразена – поставете я в купа. След това върху нея настържете картофите, добавете останалите подправки. Лука трябва да е нарязан на ситно. Омесвате всичко това и с лъжица слагате в сгорещен тиган с мазнина от каймата.

На подобни шницели подхождат гарнитури като ориз със зеленчуци или само задушени зеленчуци.

Пилешко „шкембе”

Пилешко шкембе

Необходими продукти: 500 г пилешки воденички, 250 – 300 мл прясно мляко, олио, червен пипер, сол, чесън, оцет

Начин на приготвяне: Сварявате воденичките, след което ги изваждате и нарязвате. Прецедете бульона и отново сложете воденичките в него. Ако ви се струва малко допълнете със топла вода. Оставете да поври 15 минути.

В отделен съд загрявате мазнина и слагате червен пипер, след което го изсипвате при непрекъснато бъркане при воденичките. Накрая слагате прясното мляко, оставяте на котлона още няколко минути и отдръпвате. Може да се подправи, както свинската шкембе-чорба – с оцет и чесън.

Сиренена каша с мляко

Необходими продукти: прясно мляко, 2 с.л брашно, сол, сирене, олио, масло

Начин на приготвяне: Мазнината се загрява и се запържва брашното, след което се добавя студеното прясно мляко. Изчаква се да заври при непрекъснато бъркане. След като вече е завряло, отново се бърка и след 5 минути се изключва. Добавя се сол и натрошено сирене на вкус. След това се добавя бучка масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
52
43
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Ралица
Ралица
Пилешките воденички не се варят никак бързо! Така, че тази рецепта би следвало да е с пилешко месо. Гювечетата са един доста бърз, лесен и практичен вариант. Каквото имаш под ръка се слага полуготово, чуква се яйце и за три минути в микровълновата е сготвено, едно прекрасно българско ястие! Сирена, останал салам, лук, консервно домати, пиперче, подправки и ......воала! Ако се слагат картофки е добре да се пръжнат за 10 минути, за да стане всичко равномерно.
30.11.2014 10:35
3
Татяна
Татяна
Сирената каша ни е любима. Шницелите ги правя със сварени картофи. Ще пробвам и супичката. Правила съм нещо подобно, но с пилешко месо вместо воденички, като го варя със сушена пиперка и пак слагам чесън накрая.
12.03.2013 19:35
2