Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Лесни и здравословни предястия с авокадо

Лесни и здравословни предястия с авокадо

3 от 3 Снимки

3. Дип с хумус и авокадо


Необходими продукти: 100 г сварен и отцеден нахут или такъв от консерва, 1 средно авокадо, 1/2 малка глава червен лук, 3 с.л. вода, 2 с.л. зехтин, 1 ч.л. сусамов тахан, 2-3 стръка пресен кориандър, 2-3 стръка магданоз, сок от 1/2 лайм, 2 скилидки чесън.

Нарежете лука, чесъна и зелените подправки на ситно. Обелете авокадото и го нарежете на парчета. Поставете продуктите в купата на блендера.

Добавете нахута и останалите съставки. Пасирайте за няколко минути, докато получите гладък пастет. Получената смес може да сервирате с прясно изпечени домашни брускети или просто върху печена филийка.

Напоследък често се спекулира с понятието здравословно хранене. Съвети как да се храним здравословно ни дават производители, търговци, медии и различни хора, които базират препоръките си на собствения си опит.

Истината е, че това, което работи при едни, може да не работи при други. Няма как да отречем обаче, че някои хранителни продукти носят много повече ползи за човешкия организъм от други – като авокадото.

Затова днес ще ви предложим няколко оригинални рецепти за предястия, в които главно действащо лице е този плод с вкусови характеристики на зеленчук. Вкусните рецепти може да видите в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати