Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Целината отново е на мода. Ето как да я приготвите

Целината отново е на мода. Ето как да я приготвите

1 от 3 Снимки

1. Салата от целина и ябълки


Необходими продукти: 1 кг целина, 200 г ябълки, 200 г майонеза, няколко репички, шепа стрити орехови ядки, сол, лимонов сок и черен пипер на вкус, няколко стръка копър

Начин на приготвяне: Ябълките и целината се обелват и се настъргват на едро ренде. Заливат се с лимонов сок, за да не потъмняват.

След това към тях се прибавят смесените майонеза, ситно нарязан копър, ядки, сол и черен пипер. Всичко се разбърква добре и салатата се поднася украсена с нарязаните репички.

Целината е сред онези продукти, които се считат за универсални, тъй като може да бъде използвана както за приготвянето на супи, салати, предястия и основни ястия, така и за сокове, коктейли и др.

Целината или селъри е един от най-диетичните продукти, които може да си похапвате на воля. Тя съдържа много малко калории, бързо засища, защото е богата на фибри и е полезна за храносмилането.

Произхождащ от Средиземноморието, този зеленчук е много богат на ценни минерали, витамин С и витамини от В групата. Освен това е много лесно да се снабдите с него по всяко време на годината и особено през по-студените месеци.

И в този ред на мисли, подбрали сме за вас 3 по-нетрадиционни рецепти с целина, с които може да експериментирате, за да се уверите във вкусовите качества на този пренебрегван зарзават.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати