Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Най-добрите чайове за отводняване

Най-добрите чайове за отводняване

Чай от Бреза
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Голяма част от тялото на човек е съставено от вода. Въпреки това при задържането на прекалено много течности от организма могат да настъпят някои изключително неприятни последици за организма.

Състоянието е известно на медицината като едема, като само по себе си то е симптом за запек, хормонални проблеми, излишък на натрий, проблеми със сърцето или бъбреците и, парадоксално, дехидратация.

Има много лекарствени средства за справяне с проблема, но може би най-добри, ефикасни и без странични ефекти са билките, които са ни дадени от природата.

Практиката е установила, че за по-бързото отводняване на организма е нужно да се пият повече течности, така че най-подходящият начин за приемане на тези билки е под формата на чай. Ето и няколко видове чай, чрез които да се избавите от състоянието.

Чай от бреза

Когато задържането на вода се дължи на проблеми с пикочните канали и бъбреците, най-подходящият чай е този от бреза. С неговото въздействие се премахва възпалението на пикочните канали и се стимулира производството на урина. Брезата е мощен диуретик за отводняване, който стимулира обмяната на веществата и очистването на организма.

Чай от коприва

Копривата стимулира бързото отделяне на урина. Същевременно премахва и шлаките, като по този начин бори затлъстяването.

Чай от салвия

Чай от Салвия

Салвията е мощно противовъзпалително средство. Честата й употреба спира инфекцията и стимулира по-бързото отводняване на организма.

Чай от глухарче или комбиниран чай от глухарче и артишок

Сами по себе си глухарчето и артишокът са мощни диуретици. Комбинирани в чай, двете билки са може би най-мощното средство за отводняване.

Редица специалисти препоръчват тази напитка и като средство за отслабване, поради факта, че този чай има силно влияние за обмяната на веществата и бързото отводняване на организма.

Чаят се пие два пъти на ден – сутрин и вечер, като не трябва да забравяте да пиете и много вода, за да не се дехидратирате. Така ефектът му е най-силен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илияна Димова
много хубава статия, приготвям си чай от глухарче, но от бреза питах в аптеката , не продават, а не знам дали листата на всяко дърво бреза са подходящи за приготвяне на чай
3
0